Statistikkene peker oppover for Apple.
Teknofil
Statistikkene peker oppover for Apple. (Bilde: Apple/Shutterstock 151370924/teknofil.no/montasje)

Rekordsalgstall for iPhone 6 og 6 Plus

10 millioner solgte enheter etter 3 dager.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nå gått litt over 2 uker siden Apple med brask og bram lanserte iPhone 6 og 6 Plus, og nesten en uke siden de to samme telefonene gikk i salg i et knippe utvalgte land. Nå er de første salgstallene her, og de vitner om det største iPhone-salget noensinne.

10 millioner solgte enheter

Da Apple lanserte iPhone 5C og 5S, solgte telefonene i et opplag 9 millioner enheter på 3 dager. Ser man på de første 3 dagene iPhone 6 og 6 Plus var i salg, solgte telefonene hele 10 millioner enheter ifølge Appleinsider. Det er dermed ny rekord for selskapet, som har fått enorm oppmerksomhet både opp mot og etter lanseringen av de to telefonene de kaller «The Next Big Thing».

Apple-toppsjef Tim Cook virket iallefall ganske fornøyd:

«Salget av iPhone 6 og iPhone 6 Plus har overgått våre forventninger for lanseringshelgen, og vi kunne ikke vært mer fornøyde. Vi vil gjerne takke alle kundene våre for at de har gjort dette til den beste lanseringen vår noensinne, og med det har brutt alle tidligere salgsrekorder med god margin.»

iPhone 6 og 6 Plus er svære og også svært populære.
iPhone 6 og 6 Plus er svære og også svært populære.Foto: Apple

Videre innrømmer Cook også at de nok kunne ha solgt ganske mange flere enheter dersom selskapet hadde maktet å produsere flere telefoner innen lanseringen. Han lover imidlertid at de jobber hardt for å følge opp etterspørselen så raskt som mulig, slik at de som enda ikke har fått kloa i en ny iPhone snart kan skaffe seg en.

Snart i Norge

Så langt har imidlertid verken iPhone 6 eller 6 Plus blitt lansert i Norge, men det er ikke lenge til vi får de to aluminiumsplatene også her til lands. Apple har nemlig lovet å lansere telefonen i hele 115 forskjellige land innen året er omme, og allerede i natt kan du forhåndsbestille telefonen fra Apples nettsteder. 

Apple skulle kanskje ha gitt iPhone 6 safirglass allikevel:
Så lett knuser skjermen på Apples nye telefon! »

(Kilde: Appleinsider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen