Rekordsalg av mobiltelefoner

Den ventede nedgangen i mobiltelefonsalget kom altså ikke, etter at markedet tok seg kraftig opp i fjerde kvartal. 2,35 millioner solgte mobiler er en oppgang på 14 prosent fra 2004, oppplyser Erik Andersen i Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Vi bytter oftere
Statistikken viser også at vi i snitt bytter mobiltelefon annethvert år. - Unge brukere skifter telefon oftere enn dette. Vi legger både vekt på kvalitet, brukeregenskaper og design når vi velger mobiltelefon, sier Andersen. Telefonene får stadig bedre skjermer, radio, lagringskapasitet for musikk og video er en del av utviklingen. Snart kan du også se TV på mobilen.

De aller fleste velger å kjøpe mobiltelefon med innbygget kamera. Bare fire av hundre solgte mobiltelefoner er uten kamera.

Tregt for 3G
Salget av 3G mobiler ble imidlertid ikke noen stor suksess i 2005. Bare 120.000 av oss valgte å kjøpe slik mobiltelefon i 2005. Andersen begrunner dette med at det bare har vært en operatør på markedet og at det ikke har vært et stort tilbud av tilleggstjenester.

For egen del får vi legge til at det faktisk har vært to operatører på markedet, men at den ene, NetCom, det meste av året har hatt et redusert tilbud sammenlignet med Telenor. Blant annet var det lenge ikke mulig å gjennomføre videosamtale i NetComs nett.

Venter 3G-økning
Elektronikkbransjen regner med at det vil bli solgt omtrent like mange mobiler i år som i fjor, men tror andelen 3G-mobiler vil være større. Alt i alt regner Elektronikkbransjen med at det vil bli solgt en halv million slike mobiler i Norge i år.

Hvor mange som i fjor kjøpte såkalte smartmobiler eller PDA-mobiler har Elektronikkbransjen ikke oversikt over.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen