Dette vil ikke glede kong Joffrey, her i Jack Gleesons skikkelse.
Dette vil ikke glede kong Joffrey, her i Jack Gleesons skikkelse. (Bilde: HBO, All Rights Reserved)

Rekordmange laster ned Game of Thrones

Piratkopiering overgår nesten TV-seertallene til den populære HBO-serien.

TV-serien Game of Thrones går sin seiersgang på HBO og på Canal+ her i Norge. Den populære fantasyserien er basert på en bokserie av George R. R. Martin, og har høstet strålende kritikker og innført mange nye mennesker til Westeros, intriger og intrikat maktspill.

Serien går sin seiersgang på Internett også, og er den mest nedlastede TV-serien for tiden, skriver TorrentFreak.

Forsinket og lite tilgjengelig

En kombinasjon av massiv opphaussing og begrenset tilgjengelighet er blant faktorene som har ført til at serien har blitt lastet ned hele 3,9 millioner ganger i gjennomsnitt per episode. Til sammenlikning har hver episode hatt et gjennomsnittlig seertall på 4,2 millioner TV-seere i USA.

Det er mange grunner til at folk velger å laste ned TV-serier via BitTorrent, men forsinkelser i sendetid (i Norge går for eksempel serien én måned etter USA på Canal+) og HBOs avgjørelse om å ikke gjøre serien bredt tilgjengelig over nett er to av de viktigste årsakene, hevder TorrentFreak.

Skaper pirater?

TorrentFreak spør om det ikke hadde vært lurere av HBO å tilby et begrenset abonnement via sin nettbaserte HBO Go-tjeneste, slik at sultne fans kunne se serien lovlig mot betaling.

I stedet har HBO valgt å satse på eksklusivitet, noe som kan bidra til å skape flere pirater som ikke vil vende tilbake til (ofte mer tungvinte) betalingsordninger senere.

Din mening

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Hva mener du? Ville du ha betalt en avgift for å kunne se Game of Thrones via for eksempel en offisiell HD-streamingtjeneste umiddelbart etter at episoden ble sluppet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen