Rekordkvartal for Nvidia

Nvidias hovedkontor i Santa Clara, California
Nvidias hovedkontor i Santa Clara, California

Nvidia har publisert resultatene for fjerde finanskvartal 2007, som endte 28. januar. Tallene viser at selskapet økte omsetningen med 39 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Sammenlignet med det foregående kvartalet er økningen imidlertid på bare syv prosent. Total omsetning for kvartalet endte dermed på ca 5,5 milliarder norske kroner (USD 878,9 millioner), som førte til et nettoresultat på ca 1 milliard norske kroner (USD 163,5 millioner).

Det betyr en økning av nettoresultatet på hele 69 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Hele finansåret sett under ett ble total omsetning på ca 19 milliarder norske kroner (USD 3,07 milliarder), som er en oppgang på 29 prosent fra forrige år. Årsresultatet endte på sin side på ca 2,8 milliarder norske kroner (448,8 millioner dollar), som er en oppgang på 49 prosent.

Nvidias styreleder og konsernsjef Jen-Hsun Huang uttaler at selskapet forventer ytterligere vekst innen områdene Intel-hovedkort, grafikkprosessorer for mobiltelefoner og andre håndholdte enheter.

Huang forventer også at Windows Vista, DirectX 10 og HD DVD/Blu-ray yttereligere vil øke etterspørselen etter skjermkort.

Det er mye som tyder på at Nvidia flyter på en bølge for tiden, ikke minst takket være GeForce 8800-serien. Samtidig har selskapet i det siste fått mye kritikk for sine drivere, og har sågar et mulig søksmål gående mot seg grunnet sine mangelfulle Vista-drivere.

(Kilder: Nvidia, Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen