Rekordjakt blant forumbrukerne

Maskinvare

Overklokking innebærer en viss risiko for at noe blir ødelagt. Dette treffet ble mulig fordi forumbrukeren "minhund" og butikken Digital Impuls var villige til å satse hardware på gode resultater og en hyggelig kveld. Følgene hardware var i omløp:

  • Intel i5 661, 2 stk
  • Intel i5 670
  • Intel i7 980X EE ES
  • EVGA Classified E659 og E760
  • ATI Radeon HD 5870, 5 stk
  • Kingston 2000 MHz DDR3, 2 sett
  • Huntkey 850 W PSU "Thanks alot Huntkey!"

EVGA-hovedkortene er valgt fordi de er de absolutt beste kortene for overklokking. Classified kortet for 1366-sokkelen var lenge det eneste kortet som kjørte BCLK over 230. Dette førte igjen til at alle som ville klokke langt med en i7 valgte dette kortet. Det nye Classified kortet til 1156-sokkelen bærer preg av dette. Det har alt av funksjoner og innstillinger. I tillegg har det en rekke ting overklokkere ikke visste de savnet, men nå ikke kan klare seg uten. En av disse tingene er innebygget voltmeter med godt markerte avlesningspunkter på hovedkortet.

De nye 32 nm-prosessorene til Intel er det siste og beste på overklokkingsfronten. i5-versjonene har to kjerner og fire tråder. De er relativt billige og klokker meget langt også på luft. Ytelsen per MHz er dog litt lavere enn for i7. En av grunnen til dette er at P55-plattformen har kun to minnekanaler. Storebror x58 har også et par andre fordeler over P55, men sistnevnte går relativt smertefritt å overklokke.

Den siste prosessoren er en Intel i7 980X EE ES "Gulftown". Den har ikke kommet på det åpne markedet enda og er en ekstremt kraftig prosessor for x58-platformen. "minhund" har fått tak i en tidlig utgave av denne og det byr på mye spenning for en overklokker. Som nevnt tidligere har denne 6 kjerner, 12 tråder og spiser 3Dmark til frokost.


Kjøling

Det eneste som gjelder når det kommer til ekstremklokking er flytende nitrogen (LN2). Denne gangen var det kun prosessoren som ble kjølt med LN2 fordi den uansett er flaskehalsen med fire Radeon HD 5870 på laget. Det ble brukt en Koolance-pot på i5-riggen og en norskdesignet pot på i7.


80 liter med LN2 klar til dyst

Isolering med "kunstgummi"

CPU-pott med LN2

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen