Rekorden er offisiell

Mozilla gjorde det tidligere i år klart at de ville forsøke å sette ny verdensrekord i antall nedlastninger på en dag da de lanserte sin nye nettleser Firefox 3. Det var klart allerede fra start at rekorden ville falle i hendene til teamet fra Mozilla, det var nemlig ingen som hadde denne rekorden fra før av. Det hadde derfor holdt med kun en nedlastning for å komme i den famøse boka. Rekorden ble likevel satt med langt mer enn en nedlastning.

Åtte millioner nedlastninger
Mozilla melder i dag at rekorden nå offisielt er satt. Hele åtte millioner nedlastninger endte Mozilla på, noe som betyr at neste utfordrer til rekorden må jobbe hardt for å trenge ut nykommeren i Guiness Rekordbok.


Mozilla gikk hardt ut med sitt forsøk på å gjøre Guiness Rekordbok litt tykkere.

- Takk for støtten fra det alltids fantastiske miljøet rundt Mozilla. Vi har nå rekorden for mest nedlastede program over 24 timer. 8.002.530 lastet ned Firefox 3 fra 17. juni klokken 18:16 UCT (Universal Coordinated Time) til 18. juni klokken 18:16 UCT, og kan nå fryde seg med et sikrere smartere og bedre nett, skriver Mozilla på sine sider.

Hvem blir utfordreren?
Med tanke på at Mozilla ble lansert først i 2004 så er det slett ikke dårlig at nettleseren har rukket å bli såpass populær. Likevel finnes det utvilsomt programmer der ute som nok kan makte å presse Firefox 3 av tronen, og ut av den berømte rekordboka. Hvem som vil forsøke å utfordre Mozilla på dette blir spennende å se.

Offisielt har så langt over 28 millioner mennesker lastet ned den nye nettleseren. Ifølge Mozilla selv er over 170.000 av disse norske brukere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen