Rekordår for mini-PC-er

Shuttle har solgt over 480 000 XPC-bokser hittil i år - og er godt på vei til å nå målet sitt om 550 000 til 600 000 eksemplarer. Dette tilsvarer en vekst på over 120 prosent sammenlignet med fjorårets salg på rundt 250 000 eksemplarer - som også da var en rekord å legge merke til.

Shuttle blir ofte omtalt som pionéren av mini-PC-er - såkalte "barebone"-maskiner (kabinetter med ferdigmonterte hovedkort) på omtrent 1/3 av størrelsen til en vanlig PC - på Wintel-siden (Apple var som kjent først ute med sin g4 Cube). Selskapet selger nå flere av disse boksene enn noen andre.

Shuttle sin suksess med mini-PC-er har ledet en rekke andre produsenter - fra MSI til Soltek og ABIT - langs samme veien. Det begynner å bli mer og mer selvfølgelig at et selskap lanserer sin egen mini-PC. Mange av disse har blitt testet av hardware.no.

Dessverre finnes det ingen informasjon om hvor mange som er solgt i Norge, men Shuttle har ved flere anledninger uttalt at Skandinavia og Norge er et av markedene som de har størt gjennomslagskraft i. Nordmenn er ofte tidligere ute enn andre når det kommer til å omfavne nye teknologiske trender.

Neste år regner det taiwanske selskapet med å selge 25 prosent flere XPC-er - opp til 750 000 - som burde fjerne enhver tvil om at mini-PC-en er kommet for å bli.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen