Reklameskilt ser hvilket kjønn du er

Teknofil Reklameskilt ser hvilket kjønn du er

Reklameskilt ser hvilket kjønn du er

Se opp neste gang du er i London.

I London er det åpnet for en prøveordning på to uker med kjønnsrettet reklame. Reklameplakaten tar i bruk avansert teknologi med ansiktsgjenkjenning, som deretter skanner fotgjengere i en travel gate i den engelske hovedstaden.

Datamaskinen i systemet har en feilmargin på bare 10 prosent, og analyserer og gjetter kjønn basert på spesifikke ansiktsegenskaper som kjeve, kinnbein, nese og øyne. Når kjønnet er bestemt, vil systemet vise en reklame som er rettet mot en mann eller en kvinne.

Menn får ikke se

Denne banebrytende formen for reklame blir plassert på Oxford Street av veldedighetsorganisasjonen Plan UK – som hovedsakelig hjelper barn.

Hvis du er en kvinne blir du vist en 40 sekunder lang video som promoterer utdanning for jenter i fattige land. Er du derimot en mann, vil du bare se en kort melding som ber deg sjekke ut Plan UKs nettside for mer informasjon.

– Menn og gutter får ikke se hele reklamen denne gangen, slik at de får et inntrykk av hvordan det er å mangle grunnleggende valgmuligheter, sier Marie Staunton, sjef i Plan UK.

Bare et tidsspørsmål

Reklamekampanjen får kritikk av The Open Rights Group som kaller den "ekkel", men dette er ikke første gang en slik type teknologi har dukket opp. Venetian-hotellet i Las Vegas bruker for eksempel ansiktsgjenkjenning for å tilby skreddersydd underholdning og valg i menyene sine.

Med en utvikling av denne teknologien er det bare et tidsspørsmål før datamaskiner også kan fastslå alder, rase eller kroppstype:

– Du kan plassere denne teknologien i kiosker, salgsautomater og digitale skilt. Det kommer til å bli mye mer vanlig i løpet av de neste årene, sier Christopher O'Malley, en av sjefene i Intel.

Reklameskilter med ansiktsgjenkjenning prøves også ut i Japan.

Les mer: Her kjenner skjermene igjen ansikter

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen