Reklamasjonsretten skrumper inn
Teknofil

Reklamasjonsretten skrumper inn

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Forbrukertvistutvalget har slått fast at MP3-spillere, mobiltelefoner og kameraer skal ha en forventet levetid på fem år. Det vil si at du skal ha god tid på å klage om produktet slutter å fungere. Et nytt EU-direktiv kan innskrumpe denne retten dramatisk.

Fra fem til to år
Et nytt EU-direktiv har som formål å gjøre det enklere for bedrifter å etablere seg i andre land innad i EU. Dermed anser de det også som nødvendig at forbrukerrettighetene strømlinjeformes. Det får store følger for Norge som i dag har bedre forbrukerrettigheter enn andre land og den retten du har i dag til å reklamere elektroniske produkter innen fem år vil skrumpes ned til to.

- Norske forbrukere vil miste viktige rettigheter hvis forslaget gjennomføres, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet, ifølge Aftenposten.


Både hun og forbrukerombud Bjørn Erik Thon anser direktivets følger som svært dramatiske for norske forbrukere. De påpeker samtidig at regelendringene ikke vil medføre de store endringene i konkurransen som EU begrunner direktivet med. Derimot er dette en gavepakke for butikkeierne som vil ha mindre ansvar ovenfor kundene.

Vanskelig å stanse
Ifølge Aftenposten lover både Thon og Flesland at de vil kjempe hardt for at direktivet ikke vedtas, samtidig påpeker de at dette har blitt et prestisjeprosjekt og at det derfor kan bli vanskelig å stanse vedtaket. Målet er likevel at norske forbrukere skal kunne beholde de rettighetene de idag har.

Næringslivet på sin side støtter direktivet. De mener forbrukere kan tjene på dette ved tryggere kjøp over landegrensene og økt konkurranse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen