(Bilde: Way2Construct)

Reisningen av verdens høyeste bygning starter snart

9 ganger høyere enn Oslo Plaza.

I 2011 fikk Saudi-Arabia stor oppmerksomhet da de avduket planene om en gigantisk skyskraper som skulle strekke seg hele 1600 meter over bakken. Dette er nesten dobbelt så høyt som verdens høyeste nåværende bygning, som er Burj Khalifa i Dubai med sine 830 meter.

Nå er imidlertid planene forandret, og Kingdom Tower– som bygningen vil hete – vil kun ha en høyde på litt over 1000 meter. Det er imidlertid mer enn godt nok for å slå verdensrekorden, som kineserne snart vil kapre med den 838 meter høye skyskraperen Changsha Sky City. Den er nemlig ferdigreist innen noen måneder.

Byggingen begynner 27. april

Det er nå nesten tre år siden planene for bygningen først ble offentliggjort for media, og det er tydelig at mye har skjedd underveis i prosessen. Flere arkitekter var tidlig ute med å poengtere at et slikt bygg umulig kan bli virkelighet, på grunn av den utrolige høyden. De fikk altså rett.

Når byggingen av skyskraperen nå begynner rett etter påske, så forventes det at man bruker hele 63 måneder før bygget er klart til bruk. Altså kan man regne med at Kina får beholde verdensrekorden i hele fem år, før araberne tar over den tronen.

Sammenligning mellom høye bygg.
Sammenligning mellom høye bygg.

Snart er Sky Tower i Kina ferdig:
Kineserne bygger fire meter i døgnet »

(Kilde: The Verge)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen