Reisebrev fra Assembly 2004

Assembly logo

En tidlig morgen i Oslo. Klokken er 06.50, vekkerklokka piper og undertegnede står opp med større glede enn på lenge. Over et døgns reise ligger foran meg, men ved reisens ende ligger alle demosceneres mekka, Assembly 2004, Hartwall Areena, Helsinki, Finland.

Assembly er et finsk dataparty, av samme type som The Gathering, men med noen forskjeller. Assembly har et større fokus på kreativitet og demoscenen. Nesten alt det beste som kommer ut av musikk og demoer fra scenen slippes i konkurransene på Assembly. Her konkurreres det i alt fra kortfilmer til demoer programmert på Commodore-64. I tillegg til de kreative konkurransene arrangeres det turneringer i de vanligste spillene, kamper mellom hjemmebygde roboter, fotball-turnering, CD- og disk-kastekonkurranser og mye mer. Totalt deles det ut premier for ca. 300 000,- norske kroner. Størrelsesmessig er Assembly noe mindre enn The Gathering, med ca. 5000 besøkende og 3500 PC-plasser. Det ble første gang arrangert i 1992.


Panoramabilde

Panoramabilde fra Assembly 03, klikk for større bilde.

Et annet viktig innslag på Assembly er seminarene kalt ARTech. Det er flere titalls seminarer, som spenner over algoritmer, spillutvikling, optimalisering av kode og mye annet snacks for nerder. Noen vil sikkert kjenne igjen navn som David Fox og Jeff Minter, fra henholdsvis Lucas Arts og Llamasoft, som begge skal forelese i løpet av dette arrangementet.

Organisering
Det første som slår oss er hvor godt organisert alt er. Her har The Gathering mye å lære. Undertegnede har selv bare vært der i 1998, men har hørt mye om problemene de har hatt ved både senere og tidligere parties. Det første man møter er billettsystemet. Her er det ingen døde webservere og ingen køsystemer som er helt på tur. Man får reservert billetter via nett, og så får man tildelt et tidspunkt noen dager senere hvor man kan gå inn og reservere plasser. Et lite problem var det likevel; de kunne ikke sende billetter utenfor EU, så vi var nødt til å plukke opp billettene på stedet. Her møtte vi noe kø, men det hele var uproblematisk.

Det neste som virkelig imponerte var når vi skulle komme oss på plass i hallen. Køen vi stod i tok mellom 0 og 2 minutter (vi måtte gå flere turer for å få med alt). Andre var mer uheldige og havnet i halvtimes-lange køer, men uansett gikk det veldig greit. Idéen med å åpne mange innganger bør absolutt kopieres av andre dataparties. Organisatorene hadde også en del traller man kunne låne til å få med seg utstyret, noe som gjorde innflyttingen mye enklere. Da vi kom inn og fikk utstyret på plass, plugget vi i strøm- nettverks-kabler, og vips, vi var på nett. Ingen timeslang venting, ingen demonstrasjonstog mot dårlig Tech-crew.

Nå har vi endelig kommet på plass, og funnet ut hva vi skal prøve å få med oss i dagene som kommer. Det er umulig å få med seg alt man skulle ønske, og bare i kveld skal vi på tre seminarer og et jury-møte, samt se spillutviklings-konkurransen. Og så er det tradisjonen tro et rave i natt. Vi får se hva vi orker...


PC-plass

Når man kun har 70x80 cm. til rådighet kommer gaffa-tape godt med!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen