Reisebrev fra Assembly, del 3

Assembly logo

Musikk
Det ble lansert en god del bra musikk under årets party. Spesielt kan vi fremheve vinneren av freestyle-music, "Vår dag" av Shanona. Med litt post-prosessering i studio vil vi påstå denne er klar for radio i beste sendetid. "This night" av Numus (tredje plass) er også verd å få med seg. Begge disse ligger svært langt unna hva som var å høre i musikk-konkurransene for bare få år siden. Mer technopreget er "Too Cute To Know You (110rnd Remix)" av Candyass/110rnd, men likevel skiller den seg ut som eksperimentell og annerledes. Denne er en av våre personlige favoritter og havnet på niende plass.

I instrumental-music finner vi også mye spennende, som bl.a. vinneren "The final run" av !Cube / Armada + SCS*TRC + Skalaria. Det var mange andre gode låter her også, og felles for alle de i toppsjiktet er at de har gått vekk fra den tradisjonelle techno-stilen som har preget musikken i demoscenen i lang tid.

4k-intro
En 4k-intro er et program på maksimum 4096 bytes, som viser frem grafikk og musikk. Her konkurreres det om å få de mest imponerende effektene inn på minst mulig plass, og dette er en av de mest prestisjetunge konkurransene. Vinneren i denne konkurransen skilte seg ut, noe vi allerede har nevnt i andre del av reisebrevet. Vi vil likevel igjen oppfordre alle til å se den, det er rett og slett utrolig hva som er mulig å få til. "Rebirth" av Push Entertainment er laget for Amiga, og dersom du ikke har en Amiga å kjøre den på kan du finne en .avi-film av den her. Sjekk også de andre høyest plasserte 4k-introene, det er mye bra her.

Oppdatering: Rebirth ble diskvalifisert på grunn av bruk av kopibeskyttet materiale. Vinneren ble istedet San Angeles Observation av tonic, !Cube, st Rana.

64k-intro
64k-compoen var noe skuffende i år, med kun tre bidrag. Mange hadde nok forventet å se flere innslag, og spesielt savnet vi vel Farbrausch. Likevel ble vi svært imponert over vinneren. Poenget med 64k-introer er det samme som med 4k-introer, klem inn de mest imponerende effektene på 64 kB, akkompagnert av god musikk. I tillegg ønsker man som regel å ha en "story" og sammenheng i det som vises, og ikke bare en oppramsing av teknisk briljering. Vinneren, "The Prophecy - Project Nemesis av Conspiracy hadde alt som skulle til, og er kanskje den beste 64k-introen vi har sett. Sammen med Rebirth i 4k-compoen er nok dette det mest imponerende som ble lansert på årets Assembly.

Demo
Etter noen fantastisk imponerende vinnere i 4k- og 64k-compoene ble demo-compoen en liten nedtur. Vel ble det sluppet mye flott her, men vi savnet den store killer-demoen. Med navn som Farbrausch, Fairlight og Moppi på deltakerlisten hadde vi skyhøye forhåpninger, men disse ble bare delvis tilfredsstilt. Her var det overaskende nok de relativt ukjente "Unreal Voodoo" som kom med det mest spennende biddraget etter vår oppfatning, nemlig Obsoleet, en demo som kombinerte grafikk, "oldskool-ness" og et underliggende budskap på en god måte. Det ble også disse som gikk av med seieren til slutt.

Vi kan dessverre ikke ramse opp alt det interessante som skjedde på Assembly. Du finner alt som ble sluppet her, inkludert resultatliste fra alle konkurransene.

"Videre lesning"
Dersom du har lyst å se og høre mer fra demoscenen kan vi anbefale scene.org. Her finner du omtrent alt som gis ut på scenen. Noen gode demoer å starte med kan være fr-025 - the.popular.demo av Farbrausch, sluppet på Breakpoint 2003, og Legomania av Doomsday, sluppet på Assembly 2003. Det finnes også en god del demoparties rundt om. De største og beste er Assembly (Finland) og Breakpoint (Tyskland), men et godt sted å starte for nysgjerrige nordmenn er norske The Gathering som arrangeres på Hamar. Her skjer det mye annet også, men demoscenen har fortsatt sin plass på dette arrangementet.

Med dette takker Finlands-ekspedisjonen for følget og håper å se deg som en del av demoscenen i fremtiden!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen