Reisebrev fra Assembly, del 2

Assembly logo

Konkurranser og jury-arbeid
Kreativiteten og konkurranseviljen her er enorm. Undertegnede har sittet i tre av musikk-juryene, og dermed hørt gjennom alle innslag som har kommet inn. I enkelte av konkurransense fikk vi inn over 50 innslag, som alle skulle høres gjennom før vi avgjorde hvem som skulle presenteres i finalen. Kvaliteten på musikken som slippes her nå begynner å nærme seg å kunne spilles på radio i beste sendetid. Vi har også latt oss imponere over hvor langt det er mulig å kaste CD-er og 3,5"-disketter, selv om vi ikke var så flinke selv.

Det som imponerer mest er likevel 4k-introene. En 4k-intro er rett og slett et lite program på 4 kB, altså 4096 bytes, som viser grafikk og musikk. Det er helt utrolig hva som kan klemmes inn på 4 kB, og vi anbefaler alle å ta en titt på innslagene så snart de offentliggjøres lørdag kveld. Uansett om du er interessert i demoscenen garanterer vi at du blir imponert. Sjekk spesielt vår favoritt "Rebirth", og husk at alt, musikken inkludert, er presset inn på 4 kB. Rebirth er laget for Amiga, og dersom du ikke har mulighet til å kjøre den, har de laget en .avi-film av den til deg her.

En annen svært spennende konkurranse er GameDev-compoen. Her konkurreres det om å lage det beste spillet. Selv om resultatene ikke er offentliggjort enda er spillene allerede tilgjengelige for nedlasting. I tillegg har vi rukket å overvære konkurranser i ANSI/ASCI-art, og en fantastisk "Drawn Art"-konkurranse, som også bør sjekkes når den offentliggjøres lørdag. Noe særere er oldskool-compoene, der det konkurreres i musikk, grafikk og demoer på platformer fra 1992 og eldre, som f.eks. C64, SNES og VIC20. Om disse i det hele tatt bør vises for alle er et spørsmål flere stiller seg. Mange av de mindre demo-interesserte irriterer seg nemlig over stadige avbrudd i det de holder på med grunnet compoer på storskjermen.

Gaming-compoer er det også en del av, i blant annet Counter Strike 5on5, Warcraft 3, Unreal Tournament, Call of Duty og sist men ikke minst, verdens første DOOM3-turnering!

For ordens skyld kan vi nevne at resultatene av compoene offentliggjøres lørdag kveld og søndag formiddag.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen