Blogg

Reisebrev: dag 1

IFA er mer eller mindre godt i gang...

Yes, da var det på tide å få dyttet ut noen tanker og opplevelser fra årets IFA. Første dagen var bare reising, men det er nok å skrive om likevel.

Berlin er ikke akkurat langt unna rent tidsmessig. Kanskje ikke noe særlig å dra ned hver dag, men i forhold til messer som befinner seg i USA eller Asia så er Berlin omtrent rett rundt svingen. Flyturen gikk knirkefritt, men så snart flyet landet begynte problemene. Man forventer liksom full orden i Tyskland, ting bare fungerer. Men neida, ikke på flyplassen, bagasjen uteble i det som føltes som en halv dag.

Billettautomatene i Berlin er langt bedre enn sine onde fettere i Hannover / CeBIT, ett trykk på det engelske flagget og vips fikk man et alternativ om bilett inn til Berlin. Ja takk! Snaue 20 kroner for ekspresstog inn til Berlin, ikke mye flytogpriser her gitt. Gleden ble kortvarig, for på toget ble jeg stoppet, billetten måtte stemples før bruk. Bummer. Trøsten får være at man ved å prøve det samme på t-banen i Oslo hadde fått smelt en kontrollavgift på ganske mange hundrelapper rett i fleisen.

Når man først ender på Berlin Hauptbanhof så venter det deg flere etasjer, med tog i alle retninger. Her er det bare å holde rett kurs.

Hotellet ligger rimelig sentralt, et par-tre steinkast unna Berlin Hauptbanhof, i alle fall om man er en særs habil steinkaster. Vel, det var kanskje ikke så mange som klikket seg inn her for å lese om min reise eller hva slags hotell jeg bor på, men siden det er mitt reisebrev så skriver jeg litt til. Hotellet var særdeles fint, langt finere enn prisen skulle tilsi. Jeg har bodd på slumhoteller som kostet mer enn dette, likevel er dette rett og slett griselekkert!

Litt mat må også til, sammen med Amobil-gjengen ruslet vi bort til nærmeste butikk. Tro ikke at reklamekronene blir brukt til dyre restauranter, vi kjører mat i løsvekt. To bæreposer med diverse proviant kom på svimlende 18 euro! Og for en shoppingtøs som undertegnede var dette himmelen. I posene var det flere sorter oster, ciabatta, skinke, yoghurt og frokostblanding.

Vel tilbake på hotellet skulle de første vanskeligheter melde seg. Kollega Espen fant avdelingen for frossenmat, og da lot jeg meg friste til en deilig Wagner-pizza med laks og spinat. Hadde jeg bare hatt stekeovn på rommet! Det som så ut som en stekeovn var bare en mikrobølgeovn. Men, mat ble det da likevel. Heldigvis kan jeg trøste meg med tanken på at jeg så deilig bratwurst i butikken, og rommet har både stekeplate og stekepanne. Neste gang blir det innertier!

Dag to ser ut til å bli svært hektisk, så her er det bare å komme seg i seng så man orker litt til.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen