BLOGG: Reisebrev: CES 2012 – Dag 2
Blogg

Reisebrev: CES 2012 – Dag 2

Hardware.no/Las Vegas: Messestresset er i gang for fullt. CES 2012 åpner egentlig ikke før i morgen, tirsdag lokal tid, men så godt som hele bøtteballetten begynner med pressekonferanser og mye annet moro allerede mandag – og vi er på plass.

Ikke alt er direkte lekkert i Vegas
Ikke alt er direkte lekkert i Vegas
En rullende Intel-reklame
Rullende Intel-reklame ser man ikke hver dag
Mye av messen finner sted på The Venetian.
Mye av messen finner sted på The Venetian.
Alle verdens teknojournalister er samlet på ett sted.
Alle verdens teknojournalister er samlet på ett sted.

Etter Rolfs forsøk på å få oss alle skutt og spist av kjøtere i går formiddag, da vi ble lurt med på en "snarvei" til et shoppingsenter via strøket der trolig samtlige CSI-episoder er spilt inn, var det godt å få noen timer på øyet før den første pressekonferansen med Intel i dag tidlig.

En god start var det imidlertid ikke. Ikke bare har jeg måtte høre på Rolfs sutring og klaging over hvor syk han har vært de siste to døgnene. Stakkar'n ser ut til å ha hint av forkjølelse, men ut i fra lydene han lager skulle man tro både miltbrann og aids stod på lista.

Uansett, vi fikk dratt de smått jetlaggede likene våre i retning Starbucks grytidlig mandag morgen. Med en sluffen sandwich og kaffe i hånden var det bare å løpe mot byens trolig mest surrealistiske hotel – The Venetian. Midt i mellom gondolbåter og delene av en italiensk by skulle teknogiganten Intel fortelle oss hvordan de så for seg 2012 som Ultrabookens år.

I tro CES-stil er imidlertid slike pressekonferanser et salig kaos. Vi var tidlig på plass, men køen var allerede drøyt hundre meter lang. Typisk nok i slike sammenhenger fikk ikke engang halvparten plass, inkludert oss. Heldigvis har jeg fått booket meg selv inn på et eget møte med Intel i morgen tidlig, hvor vi trolig får sett på mye av samme som ble vist frem i dag.

Mye dødtid, mye moro

En del av hverdagen på messe, spesielt før den offisielt har åpnet, er at det raskt blir mye dødtid. I dette tilfellet hadde hverken Rolf, Finn Jarle eller jeg stort å ta oss til før langt på dag. Nok en gang lurte Rolf med meg på en rask runde shopping, før det bar tilbake til hotellet for å skrive.

Et stort turnoff, som egentlig er ganske standard på slike elektronikkmesser, er hvor utrolig treg nettlinjene faktisk kan være. Røyksignaler fremstår som effektivt i forhold til det vi nå jobber med.

Uansett, fire timer og en slapp og svett croissant dynket i chaddarost senere, bar det videre ut i byen for å finne SSD-produsenten OCZ. Som flere andre produsenter har de gjemt seg bort på en suite i et tilfeldig hotell langt unna messeområdet.

Det er ikke akkurat lett å ta seg til slike steder, for overhodet ingenting i denne byen er lagt opp til at du skal gå. Beveger du deg 20 meter fra hotelldøra roper enhver av byens taxisjåfører etter deg, og enhver bilist myser med øya som du skulle vært en skadet tomsing.

Når man trasker rundt nedover stripa er det imidlertid veldig godt å tenke på at dere der hjemme har det dritkaldt, mens jeg går rundt i pique med solbriller på skallen.

En time senere kunne jeg tusle hjem med snippsekken stappfull av OCZ-nyheter, som to nye SSD-kontrollere og et par andre spennende produkter.

En god underholder

Kort tid senere var det tid for ett av dagens høydepunkter, Microsoft-sjefen Steve Ballmers keynote. Dette er nok en av tingene som innebærer å sitte flere timer i kø for man slipper innenfor dørene. Sant nok, Rolf satt i kø mens jeg snyltet meg inn i siste liten.

Steve Balmer under årets keynote
Steve Balmer under årets keynote

Mannen kunne si mye interessant om hvordan Windows 8 ville bli på både PC, mobil og Xbox, men en del av hele showet er mannen i seg selv. Gestikuleringer herfra til månen, latterbrøl når en kollega skal vise frem spennende teknologi som ikke fungerer på scenen og et lass med småvitser er noe av det som får en slik keynote med en så stor mann til å bli noe man har lyst til å se, bare for å oppleve Ballmer.

Litt mer stress og en dress senere satt vi på en uhøytidelig middag med de norske teknojournalistene og de norske representantene fra Microsoft som er på plass her nede. God mat i spinnville porsjoner på toppen av Stratosphere-tårnet. En hyggelig måte for mange å avslutte en lang dag på messe med, men ikke for oss.

Neida, det bar rett tilbake til hotellet så fort den siste biten med dessert hadde forlatt spiserøret. Der ble både jeg og Rolf sittende å skrive til langt på natt, før sjefen selv kastet inn håndkleet og jeg ble sittende i senga med laptopen i fanget med en svak undertone av dyp snorking som bakgrunnsmusikk. Sånt blir det gode saker av, sier nå jeg.

Nå venter sengen, men i morgen bærer det til en rekke spennende aktører. Det er nemlig først da selve messen offisielt åpner. Vi skal traske messegulvet opp og ned, samtidig som Intel vil snakke med oss om Ultrabook og AMD om sine nyeste skjermkort. Sony har også lovet at de har en og annen godbit på lur. Også er det så klart Intels Paul Otellini, sjefen selv, som skal som skal holde en keynote.

Godt natt, eller god morgen, alt ettersom hvor i verden du er!

– Jørgen

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen