Regjeringer får se Office-kildekode

Offisielt blir dette lansert i dag, og vil gå innunder det Microsoft kaller Government Security Program, GSP. 60 regjeringer rundt om i verden vil få tilbud om innsyn i Office-koden. Per i dag er det rundt 30 regjeringer som har innsyn i kildekoden for Windows, og dette inkluderer den norske regjeringen. Fram til nå er det berre Storbritannia som har signert en avtale for å få tilgang til Office-kildekoden.

Målet med prosjektet er å la IT-arbeidere som jobber for staten kunne utvikle programvare som bygger på Office, og samtidig gi muligheten til å foreta mye grundigere sikkerhetsanalyser. Staten kan også foreta egne sikkerhetsvurderinger av Office, og nå se at Microsoft ikke har gjemt bakdører i programvaren.

En av de tingene som har vist seg å være vanskeligst med Office-produktene, er det lukkede filformatet. Det er for øyeblikket veldig få programmer som kan åpne dokumenter i .doc-formatet, men ting ble en del enklere når Microsoft lanserte et XML-basert filformat for Word-dokumenter.

Microsoft er tydeligvis også bekymret for at programpakker slik som OpenOffice.org skal få innpass hos regjeringer. OpenOffice.org-pakken har de siste årene økt i antall brukere, og finnes både for Windows og Linux. Ted Schadler, analytiker ved Forrester Research, seier at åpen kildekode nok er en faktor, men dette initiativet er et svar på diskusjoner om innsikt som har foregått i lang tid.

Kilder: Excite, News.com.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen