Registrering mot kriminalitet

I dag trådte en ny forskrift som skal fremme forbrukerens rettigheter på telemarkedet i kraft.

En del av denne forskriften skal forebygge problemer som er direkte eller indirekte forårsaket av uregistrerte kontantkort. For eksempel er det et vanlig problem at barn og unge blir mobbet i form av trakassering og trusler i form av tekstmeldinger, uten noen som helst mulighet til å finne ut hvem avsenderen er. Dermed kan i utgangspunktet alle som har lyst drive anonym psykisk terror. Også i narkotikavirksomheten er det utbredt med uregistrerte kontantkort, slik at man kan bedrive lyssky forretninger med full anonymitet.

Den nye forskriften fastsetter nå at alle operatører som tilbyr offentlig telefontjeneste skal være pålagt å føre et register med alle brukerenes navn og adresser, slik at det er mulig å oppspore disse om det skulle være behov. Tjenestetilbyderene har fått frist fram til 18. februar til å oppgi om skal registrere kundene der og da, eller har en plan for hvordan de vil få registrert kundene sine.

Forskriften fastslår i tillegg at alle som ønsker det skal kunne reservere seg mot innkommende anrop hvor det brukes skjult nummer. Generelt sett skal de som vil ha muligheten til å helgardere seg mot alle typer anonym informasjonsomsetting.

Registrering av kontantkort er imidlertid bare en liten del av forskriften, som også skal rydde opp i en omfattende liste av andre forhold. Den fullstendige forskriften kan hentes på samferdselsdepartementet sine egne hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen