Registrer selskap elektronisk

Den nye løsningen innebærer at næringsdrivende kan gjøre både registrering og endringer via elektroniske skjemaer hos Altinn. Brønnøysundregistrene har allerede i noen år hatt en elektronisk løsning, men man måtte da sende inn alle signaturer på papir. Nytt nå er at vedlegg kan lastes opp elektronisk samt at alle som skal signere skjemaet/ene kan gjøre dette elektronisk før innsending.

- Når vi i dag kan lansere en elektronisk versjon av Samordnet registermelding i Altinn, har vi nådd en viktig milepæl i gjennomføringen av en helelektronisk saksgang ved Brønnøysundregistrene. Lanseringen er også et viktig ledd i vår strategi om å gjøre Altinn til en nasjonal elektronisk portal for næringslivet, og ikke minst å få på plass elektroniske løsninger for alle våre skjemaer i Altinn, sier direktør Erik Fossum.

- Altinn er en spydspiss i regjeringens arbeid med forenkling for næringslivet, og innføringen av elektronisk registrering er derfor svært viktig. Innføring av elektroniske tjenester er trolig det som i størst grad kan bidra til en enklere hverdag for norske bedrifter, sier Andersen.

Selv utfyllingen av skjemaene skal også være forenklet og forbedret. Skjemaene viser tydelig hvilke felt som må fylles ut, samtidig som valg som blir gjort et sted i skjemaet kan ha en effekt på hvilke felt man videre kan fylle ut. Opplysninger brukeren tidligere har registrert i Enhets- og Foretaksregisteret blir automatisk fylt ut. I tillegg er skjemaene akkompagnert med hjelpetekst som dukker opp i et eget felt ved å trykke på en informasjonsknapp.

Ferdig utfylte skjemaer blir automatisk kontrollert opp mot lovverket slik at feil og mangler kan rettes, som blant annet skal hindre at meldingen blir sendt i retur. Totalt sett bør den nye løsningen gjøre registrering og endring både enklere og mindre tidkrevende for brukeren.

Førstegangsinnlogging på Altinnkrever fødselsnummer samt en engangskode som finnes på selvangivelsen og på skattekortet. Deretter har man mulighet til å lage et eget passord. En annen nyhet i år er muligheten for arbeidsgivere å levere lønns- og trekkoppgaver via Altinn så sant antallet er færre enn 1000, ifølge VG Nett. Fristen for innlevering på papir er 20. januar. Dersom man benytter Altinn eller leverer på diskett, CD-rom eller tape er fristen 31. januar.

(Kilder: Pressemelding fra Altinn, VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen