Test

Refused Are Fucking Dead

Refused er ett av disse bandene som folk flest oppdagte først når det var for seint. Etter å ha spilt sammen i seks år, slapp bandet kraftanstrengelsen "The Shape of Punk to Come". Gjennom tolv halsbrekkende låter skisserte det svenske bandet hvordan en verdensrevolusjon skulle gjennomføres samtidig som de pekte videre på hvor punken og hardcoren burde utvikle seg.

Se større versjon og flere bilder
Noen glemte å kle seg i svart i dag. Foto: Ola Bergman

Plutselig disintegrerte hele bandet, og etter en konsert i USA forsvant enkelt og greit Refused. Frontfigur Dennis Lyxzén dukket senere opp med the (International) Noise Conspiracy, men hva som skjedde med Refused har for de fleste vært et mysterium. Nå er endelig svaret her.

Hardcorens "Chinese Democracy"

"Refused Are Fucking Dead" har vært planlagt i flere år, og første utgivelsesdato var egentlig for to år siden. Etter utallige utsettelser og uttalelser fra Dennis Lyxzén som tydet på at filmen aldri ville komme ut, er den faktisk endelig havnet i butikkhyllene.

DVD-en kaster både ett par musikkvideoer samt hele "The Shape of Punk to Come" i konsertversjon i fanget på seeren. Men hovedpoenget med "Refused Are Fucking Dead" er den 40 minutter lange dokumentarfilmen ved samme navn.

Filmen er regissert av tidligere Refused-gitarist Kristofer Steen, som etter å ha avsluttet livet sitt som hardcore-superhelt drog til USA for å studere film. I dokumentaren møter vi alle bandmedlemmene som forteller om hvorfor bandet til slutt falt fra hverandre. Fokuset er veldig sterkt på den siste tiden bandet hadde sammen, og det kunne vært interessant med litt informasjon om bandets historie, og gjerne også mer informasjon om innspillingen av "The Shape of Punk to Come". Men det får vi altså ikke her.

"Requiem For A Band"

Ved å fokusere på den siste tiden bandet hadde sammen, har Kristofer Steen klart å lage sin egen lille "Requiem For A Dream", der narkomisbruket er byttet ut med bandliv. Det å spille sammen virket i begynnelsen forlokkende og kjekt, men etter hvert ser vi tydeligere og tydeligere at bandlivet tærer på enkeltpersonene, helt til Jon Brännström enkelt og greit ikke orker mer. Med merkelig klipping og instendige strykere bruker Steen flere av virkemidlene fra Darren Aronofskys indienarkis-epos, og klarer faktisk å fremkalle samme følelser i seeren som Aronofsky klarte med "Requiem For A Dream".

Klimakset i filmen kommer under Refuseds siste konsert. Fortalt ved hjelp av et amatøropptak fra konserten i det okkuperte amerikanske punkerhuset får vi se hvordan politimennene baner seg vei gjennom massen av hardcore-kids, for til slutt å trekke ut ledningen til forsterkerne og sette punktum for skandinavisk hardcores viktigste band.

Refused Are Fucking Dead   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen