Refleksjon Radio på mobil og nettbrett

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Nå forsvinner radiokanalene

Men en mobiltelefon med riktig app kan fikse biffen.

Har du også vært radioflyktning siden P3 la om til repetetive spillelister på tidlig 2000-tall? Da har du muligens vært litt i villrede de siste par ukene. Det har nemlig kommet nye radiokanaler i eteren, men eteren er ikke det den en gang var.

Samtidig med at det dukker opp nye radiokanaler fra NRK og P4, forsøker nemlig kringkasterne å få oss over på enda en radioteknologi. Den heter DAB+, og den er egentlig ikke ny – den var ferdig spesifisert for sju år siden. I mellomtiden har du og jeg rukket å kjøpe oss tusenvis DAB-mottakere som slett ikke snakker sammen med den nye, aldrende, standarden.

Konkret betyr det at mange av oss som har hatt DAB-mottaker i bilen den senere tid, nå har først og fremst et utall utgaver av P1 å velge mellom.

Da undertegnede skulle begynne å prøve ut P13 i åpningsuken, satte jeg meg i bilen uten å være helt sikker på hvilke standarder anlegget støttet. Det ble fort tydelig at DAB+ ikke var på listen, da P13 ikke dukket opp, og da NRK mP3 forsvant ut av kanallisten. Fra tidligere var mP3 min mest brukte radiokanal i bilen, med tanke på at de tross alt ikke har like høy repeatfaktor som P3 har.

FM-bånd under evakuering

Det er ikke alle radio-apper som fungerer like bra. Dessverre er NRKs app en av disse. Det er for eksempel ikke opplagt om den er i ferd med å spille radio, eller om den har låst seg.
Det er ikke alle radio-apper som fungerer like bra. Dessverre er NRKs app en av disse. Det er for eksempel ikke opplagt om den er i ferd med å spille radio, eller om den har låst seg. To minutter etterpå, mens jeg jobbet med å få overført forrige skjermdump til skyen, begynte NRK-appen å spille. Det til tross for helt grei 4G-dekning, og ingen problemer med de andre appene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

I bilen hadde jeg et lønlig håp om å få tatt i mot de nye sendingene, men på mobilen har jeg uansett bare FM-radio, og i mange tilfeller ikke det heller. FM-båndet er uansett under evakuering om dagen, så det du ikke finner på DAB, finner du heller ikke på FM.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (21)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen