Redusert Vista for pirater

Alternativ tekst mangler
(Bilde: microsoft.com)

Microsoft har lenge kjempet mot piratkopiert programvare, og brukt ulike midler i den sammenhengen. Nå har programvaregiganten planer om å foreta drastiske endringer i Windows Vista.

Det er fra før av kjent at brukere med piratkopiert Windows Vista vil gå glipp av mange spesialeffekter som blant annet tredimensjonelt og gjennomsiktig Aero-brukergrensesnitt. Nå er det kommet frem mer informasjon om hva som venter piratene.

Windows Vista kommer til å bruke en ny teknologi som gir pirater på mange måter en handikappet Windows - dersom ikke systemet aktiveres innen tredve dager fra installasjon.

Teknologien er en del av en såkalt "Software Protection Platform" som Microsoft presenterte onsdag. Den skal bli en del av fremtidige Windows-versjon, men debuterer i Windows Vista og Windows Server "Longhorn".

En del brukere vil ikke trenge å tenke noe på aktivering. Kunder som kjøper PC-er fra produsenter som Dell, Hewlett-Packard og Gateway, og som har Windows Vista ferdiginstallert, vil få Windows forhåndsaktivert.

Alle som installerer Windows Vista, piratkopiert eller ikke, vil kunne bruke Windows i tredve dager. Brukere med piratkopiert Vista vil få regelmessig meldinger som øker i antall de siste tre dagene av tredvedagers-perioden.

Når tredvedagers-perioden er over vil brukeren som fortsatt ikke har aktivert Windows få fire valgmuligheter:

  • Aktivere Windows via nettet
  • Aktiver Windows via telefon
  • Aktivere Windows med en produktnøkkel
  • Kjøre Windows Vista i redusert modus

Redusert modus betyr at brukeren kun vil få muligheten til å kjøre nettleseren i rundt én time, og etter det blir brukeren automatisk logget ut av Windows.

Les pressemeldingen fra Microsoft.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen