Guide

Reduser spam med Evolution og SpamAssassin

Installasjon

Det første en må gjøre er å installere SpamAssassin. Sjekk om din distro har en spesifikk pakke for programvaren.Hvis dette ikke er tilfelle kan Spamassassin enkelt installeres via CPAN, som er en stor samling av perl-programmer. For å bruke CPAN-metoden åpner du en terminal, skriver 'su -' for å få rootprivilegier, og skriver deretter kommandoene nedenfor:

perl -MCPAN -e shell
o conf prerequisites_policy ask
install Mail::SpamAssassin
quit

Da var installasjonen ferdig, og alt som gjenstår er å sette opp et filter i Evolution.

Konfigurere Evolution

Etter å ha lastet Evoulution, finner en enkelt Filter-dialogen under 'Tools'. Trykk 'Add'. Nå skal du få opp en dialog omtrent slik:

Etter å ha gitt filteret et navn, som f. eks 'Spam', er vi klare til å gjøre selve konfigureringen. Det første som må gjøres er å sette opp kriteriene som avgjør om den innkommende eposten er spam eller ikke.

Det er her Spamassassin kommer inn. Evolution har mulighet til å sende eposten gjennom eksterne programmer. Dette gjøres med funksjonen "Pipe message to shell command". I tekstfeltet til høyre skriver du "spamassassin -e > /dev/null". Det som Spamassassin skulle skrevet på skjermen sender vi like greit til intet. På knappen til høyre for feltet skal det stå "Returns greater than", og i feltet "0". Da skulle alt være tilrettelagt for at Spamassassin skal kunne gjøre noe med det meste av din uønskede epost.

Hva står vi nå igjen med? Undertegnede får søppelposten flyttet til en egen katalog innenfor Evolutions søppelbøtte, og det er dette jeg vil ta utgangspunkt i. Du klikker simpelthen på <click here to select a folder>, som vil gi deg en dialogboks som over Evolutions katalogstruktur. Gjør du slik som meg, velger du ganske enkelt "Trash", og trykker deretter "new". Kall den hva du vil.

Nå er det bare en ting som gjenstår. Tilbake i filtervinduet velger du "add" under "Then", og setter knappen til "Stop Processing". Velg OK, og jobben er gjort. Resultatet blir slik:

Når du sjekker eposten framover vil operasjonen gå merkbart treigere, men så slipper du å tenke på all eposten som må slettes for hånd etterpå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen