Redningsmobilen som også er mini-PC

Redningsmobilen som også er mini-PC

Annonsør­innhold
Les hele saken »
IcePhone er en av de aller tøffeste mobiltelefonene på markedet, konstruert for å tåle et liv i felten. Enten du åler deg gjennom gjørma i kamuflasjedress, eller rykker ut som redningsmann i sjøsprøyt, så skal du kunne stole på at IcePhone fremdeles virker når du trenger den.

Og er du verken soldat eller redningsmann, så kan mobiltelefonen like vel bli din redning. Den er nemlig utstyrt med programvare som skal kunne hjelpe deg å redde liv.

Livreddende førstehjelp
Sistnevnte er et program som heter Ice Aid. Ice er en forkortelse for ”In Case of Emergency” – ved nødtilfeller. Du bretter rett og slett ut telefonen så den ser ut som en mini-PC med en egen navigasjonsflate. Så får du fortløpende informasjon om hvordan du skal kunne gi korrekt førstehjelp til en skadet person.

Instruksjonene er illustrert med bilder, og utarbeidet i tråd med internasjonale standarder for førstehjelp. Med på kjøpet får du gratis tilgang til en hjelpesentral, samt et verktøy som automatisk rapporterer hva du har gjort frem til profesjonelle hjelpere ankommer skadestedet.

Trykk på knappen for fullført oppgave

Telefonen har også et område der du kan lagre egne helseopplysninger som helsepersonell kan ha nytte av om det er du som er forulykket. Du velger selv hvor mye av denne informasjonen som skal være fritt tilgjengelig, og hvor mye som skal være kryptert.

Militærversjon

IcePhone finnes også i en militær utgave, der du kan velge mellom seks ulike kunnskapsnivåer for sanitetstjeneste. Er du uten førstehjelpsopplæring benytter du programvare for nivå en. Førstehjelpere med grunnkurs benytter nivå to, mens nivå tre er for ambulansepersonell. Nivå fire er for spesialtrente førstehjelpere, nivå fem for turnuskandidater og nivå seks for sykehusleger. Militærversjonen inneholder også en støt og fuktsikret minnepinne som skal inneholde kryptert informasjon om din helse.

For ordens skyld- ambulansesjåfører i Norge må ha fagbrev og betraktes som spesialtrente førstehjelpere (nivå 4).

Selve mobiltelefonen er temmelig stor og tung, med målene 127 x 60.8 x 23.3 mm, og en vekt på hele 210 gram. Den har 3 megapiksler kamera og kjører Windows Mobile 6.0 Professional operativsystem. Den har også innbygget GPS og støtte for Turbo-3G.

Og skulle du få en kjedelig dag uten et eneste redningsoppdrag, så kan det være godt å vite at navigasjonsbrettet har knapper som egner seg utmerket som spillkontroller.


Icephone kan leveres med en festeanordning for armen.

Telefonen er nylig satt i produksjon, og skal ifølge produsenten koste om lag 1000 dollar.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen