Redningen for paranoide

Produsenten KoolSpan vil lansere Trust Chip, en kryperingschip i form av et minnekort. Kortet skal kunne settes i hvilken som helst mobil med plass til micro-/mini-/ SD-kort og som kjører enten Symbian eller Windows Mobile som operativsystem.

Trust Chip krypterer automatisk taletrafikk når både oppringer og mottaker har chipen installert. Når dette skjer vil brukerne se et ikon på skjermen som forteller at samtalen er kryptert. Om mobilnettet er "tappet", altså overvåket, vil ikke tredjepart skjønne noe av den samtalen, som bare vil låte som støy.

Les mer:
- Den bortskjemte mobilen
- Slik overvåkes du!
- Avlytting fører til mobilforbud

Gruppespesifikke koder
Brikken kan også komme med gruppespesifikke enkrypteringskoder. Direktør av sikkerhetsfirmaet The 451 Group lovpriser produktet som den enkleste og beste krypteringsløsningen på markedet. Han sier videre at:

- La oss si du har tolv mennesker i et firma. Det er tre i ledelsen, men bare en mann snakker med hovedinvestoren. Investoren kan snakke med kontaktpersonen uten at noen andre i det firmaet kan høre det. De tre i ledelsen kan snakke med hverandre , mens resten av firmaet ikke kan høre samtalen.

En annen tilnærming til kryptering er å installere et program som byr på samme funksjonen. Det som er dumt med denne metoden er at mobilen må formateres (flashe) før dette funker og all data som er lagret i telefonen går tapt.

Kortet kommer ikke gratis, så du må regne med å betale rundt 300 dollar (i overkant av 1500 norske kroner).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen