Rediger bilder på iPad

Har du skaffet deg en iPad allerede, eller kanskje det ligger en under juletreet? Du vil snart oppdage at du kan gjøre det aller meste med en iPad. En av tingene du kan gjøre er å redigere bilder direkte på iPaden. Først må du imidlertid skaffe deg en applikasjon som kan hjelpe deg på vei. Hvis du i tillegg vil ta bilder direkte fra kameraet og over i iPaden, trenger du Apples Camera Connection Kit. Det finnes også tredjepartsprodusenter som har laget noen alternativer, men for enkelhets skyld holder vi oss til å snakke om Apples variant.

 

En av tingene som kan være nyttig å være klar over er at disse applikasjonene er ganske spesialiserte så det kan hende du må kombinere to applikasjoner for å få gjort nøyaktig det du er ute etter. Da kan det lønne seg å ta et meget avansert program og kombinere med et billigere som har den ønskede effekten.

Her kan du lese mer om iPad-applikasjoner du bare må haCamera Connection Kit
Dette settet koster 229 kroner i Apples nettbutikk og det består av to overganger som settes rett i ladeporten på iPaden din. Den ene overgangen gir deg en USB-inngang og den andre en SD-kort-inngang. Legg merke til at disse overgangene kun gir deg tilkobling og overføringsmuligheter for kamera eller bildebrikke. Det er ikke mulig å behandle eller overføre andre typer filer. Man kan selvfølgelig spørre seg hvorfor det er slik og det eneste svaret jeg kommer på er at Apple er Apple både på godt og vondt.

Her finner du Camera Connection Kit1. CameraBag

Denne applikasjonen er meget populær og den gir deg filtre, rammer og beskjæringsverktøy for bilder. Dette programmet finnes for Mac, PC og iPhone i tillegg til denne versjonen som er spesiallaget for iPad. Applikasjonen kommer med en rekke filtre som gir deg et stort spekter å arbeide med. CameraBag beholder originalfilens oppløsning men lar deg nedskalere til filer mer egnet for e-post og liknende.

Etter at du er ferdig med å bearbeide filen lagres den i iPads eget bibliotek eller du kan sende den videre via e-post. Legg merke til at du også kan hente inn RAW-filer fra kameraet ditt. Applikasjonen koster 17 kroner.

Her finner du CameraBag for iPad2. PhotoPad

Dette er faktisk en gratisapplikasjon og må bedømmes etter dette. Selv om den er gratis har den en del imponerende funksjoner og kan alt fra å tilby en rekke filtre, muligheter for justeringer inkludert fargenivåer, kontrast, metning og sepia. Du kan også hente opp en historie over de endringer du har gjort slik at du kan endre det tilbake om du måtte ønske det.

Her finner du PhotoPad

[wip4: img=5width=512 align=middle]

3. PixelMagic

Dette er et redigeringsverktøy av den mer profesjonelle sorten. Her kan du manipulere det meste og programmet drar nytte av den store skjermen iPad kan tilby. Her kan du gjøre enkle ting som å ta bort røde øyne samtidig som du kan gjøre med omfattende oppgaver som å beskjære og rotere bilder. Du kan også legge på filtre og andre effekter. Avanserte menyer følger de fleste funksjoner og legger du for eksempel på et filter kommer det automatisk opp en ny meny som lar deg justere elementer i hvert enkelt filter. Her har du kort å godt et program som er mer rettet mot seriøst fotoarbeid og ikke så mye mot artige funksjoner. Mer rettet mot det nyttige med andre ord. Applikasjonen koster 21 kroner.

Her finner du PixelMagic4. Photogene

Dette er også et program som fokuserer på det nyttige fremfor det underholdende. Her finner du de fleste verktøy for seriøst redigeringsarbeid. Du skal være ganske avansert før dette programmet ikke klarer å gjøre jobben for deg og det er nok et av de mest avanserte for iPad. Her finner du de vanlige funksjonene som beskjæring, nivåjusteringer, skarphet, filtre, rammer og en masse annet. Du kan også eksportere resultatet til iPhoto, Facebook og Twitter. Programmet finnes også til iPhone, men den store skjermen på iPaden gjør at programmet kommer mer til sin rett der. Programmet koster 21 kroner.

Her finner du Photogene5. Color Splash

Color Splash er et program som lar deg gi bildene dine en del dramatiske effekter. Her kan du konvertere bilder til sort/hvitt mens du beholder deler av bildet i farger. Du kan også bruke fingrene til å male tilbake originalfargene i enkelte segmenter. Eller du kan beholde fargebildet og male enkelte deler i sort/hvitt. Du kan også zoome inn i bildet slik at du kan gjøre justeringer med større nøyaktighet. Du kan selvfølgelig dele resultatene på Facebook eller e-post. Applikasjonen koster bare 11 kroner.

Her finner du Color Splash

Trenger du hjelp på kjøkkenet? Sjekk ut disse iPad-applikasjonene

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen