Redder miljøet

Om du er blant dem som unngår å være miljøbevisst fordi det er utrendy, så har du snart ingen unnskyldninger å komme med. Det er sjelden en ser strømmålere komme i tidsriktig design, men Wattson fra DIY Kyoto gjør nettopp det, og viser at det å spare på strømmen er vel så moteriktig som å gå med solbriller fra Gucci.

Strømmålere kommer som oftest ikledd billig plastikk, og gjemmes av den grunn som oftest i sikringskap eller på bøttekottet. DIY Kyotos Wattson er derimot en rak motsetning. Et minimalistisk design bestående av plastikk og treverk skal gjøre det attraktivt å plassere Wattson på stuebordet, og gjør det på den måten lettere å til enhver tid se hvor mye energi huset ditt bruker.

Målingene kan vises på to forskjellige måter; enten i mengde (watt) eller i kostnad (pund). Målingene vises med tall som lyses opp av røde lys på toppen av måleren, der lysstyrken styres etter hvor mye strøm huset forbruker. Om du kunne tenke deg å måle forbruket over tid kan Wattson kobles til datamaskinen, som da lagrer data for hvert minutt og gjør det mulig å se om du har klart å senke forbruket eller ikke.

Det stiligste av alt er imidlertid at Wattson faktisk måler forbruket uten noen som helst tilkobling. Ved hjelp av sensorer plassert på de elektriske apparatene i huset registrerer måleren totalforbruket eller forbruket for hver enkelt enhet. Ettersom Wattson kan regne forbruket om i kostnad kan den for eksempel informere om at mikrobølgeovnen i huset koster vel 600 kroner året bare i strømforbruk.

Datatilkoblingen gjør det også mulig for deg å diskutere med andre Wattson-eiere hvordan en kan begrense energiforbruket mest mulig effektivt, sammenligne resultater og komme med egne observasjoner i forhold til strømforbruk.

Fikk du plutselig lyst å bli miljøbevisst på en designriktig måte? Det vil i så fall koste deg dyrt. DIY Kyoto har nemlig bestemt seg for å kun produsere 250 eksemplarer av Wattson, hvorav hvert av eksemplarene vil få en prislapp på heftige 4200 kroner (£350). Skulle du fortsatt ha lyst til å gi Visa-kortet en lettere omgang med tortur, så kan Wattson bestilles på DIY Kyotos hjemmesider.

(Kilder: Inhabitat, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen