Redder lille Neonode

Siden den svenske mobilprodusenten Neonode så dagens lys for første gang i 2001, har selskapet vært på randen av konkurs flere ganger.

Neonodes modell N1, var telefonen som skulle få de store mobilkjempene til å skjelve i buksene. Slik ble det imidlertid ikke.

I løpet av første halvår av 2005 solgte ikke Neonode mer enn noen få tusen telefoner, og forrige regnskapsår endte med tap på 8 millioner svenske kroner for det lille selskapet.

For ikke lenge siden ble selskapet bak Neonode, Ngra 4, begjært konkurs av internettleverandøren Bahnhof på grunn av manglende betalinger. Bahnhofs Jon Karlung anklaget også Neonode for å ha dannet et nytt selskap for slik å slippe unna betalingene.

Neonodes Magnus Goertz hevder på sin side at det er Bahnhof som oppfører seg irrasjonelt, ved å først levere en mangelfull tjeneste og deretter nekte å diskutere saken på et styremøte.

Han mener videre at det selskapet som konkursbegjæringen gjelder, ikke er en del av Neonode. I tillegg til konflikten med Bahnhof, er elektronikkselskapet Distatic også i konflikt med Neonode. Også her er stridens kjerne manglende betaling fra Neonodes side. Mobilprodusenten hevder også her at motparten ikke har levert et tilfredsstillende produkt, og at betalingsavtalen dermed opphører.

"En veldig stor global aktør"
Som vi skjønner er det her duket for forviklinger. Nå har imidlertid saken tatt en ny vending, og skal vi tro Neonode selv, er ikke redningen langt unna. Selskapet forteller til det svenske nettstedet ID.se at de nå har fått i stand en avtale med en "veldig stor global aktør".

Neonode vil foreløpig ikke ut med hvem det gjelder, heller ikke om det dreier seg om en mobilprodusent eller ikke Nettstedet ID.se mener imidlertid å vite at avtalen skal dreie seg om Neonodes lisens på zForce. Dette er navnet på selskapets teknikk som gjør det mulig å benytte telefonen ved hjelp av tommeltrykk på skjermen.

- Denne avtalen gjør oss sikre på fremtiden. Vi er overbeviste om at det vil bli en suksess. Det er også dette som gjør at vi klarer oss økonomisk, selv om vi har fått forsinkelser i telefonsalget, sier Neonodes Marcus Bäcklund til ID.se.

(Kilde: ID, Mobil, Neonode)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen