Redaksjonens drømmejul

Pakkehøytiden nærmer seg, og vi har ønskelista klar.

For oss som hever lønn hver måned spiller det ingen rolle om vi er snille eller slemme – på en eller annen måte er gavene sikret uansett. Men det er selvsagt ikke så moro å måtte kjøpe alle gavene selv, så vi har i det minste vært litt snille mot familie og venner. Og sjefen.

I håp om at noen skal forbarme seg over oss, som for eksempel den nevnte sjefen, har den friske andelen av redaksjonen fått lov til å presentere fem inderlige ønsker hver.

Som bonus får du kanskje et lite innblikk i menneskene bak artiklene her på Hardware. Forhåpentligvis plukker du også opp noen tips på veien, dersom du ennå ikke har fylt opp din egen ønskeliste riktig ennå.

Rolf B. Wegner, fagredaktør

Triumph TR6

En slik har jeg ønsket meg i 10 år, minst. Tanken på en gammel bil uten tak, med en herrrrrrlig lyd, må være toppen av lykke.

Pris: fra 85 000 kroner?
Lenke: Kjapt Finn-søk

Radiostyrt bil

Nærmere bestemt en crawler, med Land Rover Defender-karosseri. Dette må være det perfekte tidsfordrivet i sommerferiene. En saktegående klassiker, perfekt for hytteterrenget.

Pris: fra rundt tre tusenlapper, brukt vel å merke
Lenke: En sånn en
Lenke: Her i rolig aksjon

Forsterker

En diger effektforsterker for hjemmekinoen, gjerne Rotel eller Adcom. Mye vil ha mer, allerede nå kan jeg spille høyt nok, men vil gjerne ha noe annet, eller nytt.

Pris: fra noen tusenlapper
Lenke: Adcom-nam
Lenke: Rotel-nam

RAID-kontroller

Nærmere bestemt en IBM M1015, og et passende antall SSD-er. Dette er noe jeg absolutt ikke trenger, men det hadde jo vært ganske moro da.

Pris: fra 1000 kroner
Lenke: IBM Express ServeRAID M1015 i prisguiden
Lenke: Galskap med RAID
Lenke: Våre tester av SSD-er

Sydhavsøy

Presisert: sydhavsøy med fiber. Kanskje ikke helt realistisk, men dette må være den ultimate drømmen. Sol og varme året rundt, samt en god nettlinje så man kan holde seg litt oppdatert.

Pris: ukjent
Lenke: Drøm videre på Google

Jørgen Elton Nilsen, journalist

PlayStation 3

Konsoll er generelt sett et stort savn i kåken, og personlig har jeg mest lyst på en PlayStation 3. Gjerne med to kontrollere – om giveren er i det spesielt gavmilde hjørnet.

Pris: 2000 kroner
Lenke: Finn billigste PlayStation 3 i prisguiden

Samsung robotstøvsuger

Jeg har ikke store leiligheten, men latskapen skal få leve så lenge det er mulig. En robotstøvsuger er riktig vei å gå, eventuelt et årsabonnement på CityMaid.

Pris: kroner 3500+
Lenke: Samsung støvsugere

Asus Transformer Prime

Amobils Finn Jarle har hatt denne på pulten i over en uke nå, og det er ett av få nettbrett jeg glatt kunne byttet med min iPad. Rå grafikk og rask respons, pakket inn i et format som grenser kraftig mot en minibærbar. Den kommer ikke i butikken før jul, men det er helt greit – foruten prisen da, som er hakket over hva man normalt kan få.

Pris: 5000 kroner
Lenke: Asus Transformer Prime i vår prisguide
Lenke: Amobils test av Asus Transformer Prime

Gavekort på Ikea

Er det én ting man alltid har bruk for, så er det et gavekort fra Ikea. Spesielt når man har oppussingsabstinenser til de grader.

Pris: slå deg løs
Lenke: www.ikea.no

Spikerpistol 50 - 90 mm

Har altså blitt bitt av den store oppussingsbasillen, diverse spikerpistoler vil derfor falle i smak. Luft er å foretrekke, men jeg skal ikke være kresen. Et klippekort til legevakta samtidig hadde heller ikke vært så dumt.

Pris: fra omtrent 1500 kroner
Lenke: YouTube feat. Spikerpistol

Vegar Jansen, journalist

Neato XV-15 robotstøvsuger

I motsetning til kollega Jørgen har jeg satt meg godt inn i robotstøvsugere den siste måneden, og av all informasjonen jeg har klart å oppdrive er det blitt klart at Neato XV-15 er støvsuger'n for meg. Den ser tøffere ut, suger bedre (jada, jada) og kan oppgraderes med ny programvare etter hvert. Hvis jeg får en slik skal jeg montere sirkelsag på den og duellere mot den puslete Samsungen til Jørgen.

Pris: 4000 blås
Lenke: Neato XV-15 i prisguiden

Canon PowerShot S100 kompaktkamera

Mange liker store kameraer, jeg liker små – det hjelper nemlig bra lite med to kilo speilrefleks dersom du ikke orker dra utstyret med deg. Canons nyeste entusiastkamera er lite og lett nok til å få plass på innerlomma, og kan skryte av 24 mm vidvinkel og 5x zoom. Ble anbefalt av vår søsterside Akam.

Pris: 3500 kroner
Lenke: Finn Canon S100 i prisguiden Lenke: Akams test av Canon S100

T-skjorte: "No I will not fix your computer

Et par slike ønsker jeg meg hvert år, men har en mistanke om at slekta er redd jeg skal begynne å gå med den. I anledning julen har jeg forøvrig allerede blitt hanket inn av svoger for å "rydde litt på den bærbare, for den er så treig...". Livet som datajournalist er hardt, ikke tro noe annet.

Pris: £7.99
Lenke: Kan kjøpes på Play

BeyerDynamic DT 770 M eller Shure SE535

Kjære sjef. Åpent kontorlandskap er ikke en velsignelse, det er tvert imot en av av arbeidlivets store svøper. Prøv selv å sitte ved siden av en kollega som under skrivingens pasjonelle salighet behandler tastaturet som en slagmark. Derfor ønsker jeg meg i år, som i fjor, beskyttelse og balsam for trommehinnene i form av hodetelefoner eller ørepropper.

BeyerDynamic DT 770 M er beregnet for trommeslagere, og bør derfor også kunne sperre ute knatringen til naboen. Kollega Ole Henrik mener dog at luksusproppene Shure SE535 er et bedre valg, men så er de også dobbelt så dyre.

Pris: 2000 / 4000 kroner
Lenke: BeyerDynamic DT 770 M i prisguiden
Lenke: Shure SE535 i prisguiden
Lenke: Vår test av Shure SE535

Scrabble

Jeg har aldri spilt Scrabble før, men etter at kollega Vegard Haugen narret meg over på mobilappen Wordfeud har jeg innsett at dette spillet passer godt for journalister med lett ordfetisjisme. Altså meg. Med brettspillet kan jeg også få prøvd meg mot den kryssordløsende foreldregenerasjonen som ennå ikke har fått seg smarte nok mobiltelefoner.

Pris: 300 kroner
Lenke: Søk etter Scrabble i prisguiden
Lenke: Omtale av Wordfeud hos Mobilen.no

Har du selv noen gode julegavetips? Skrik gjerne ut i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen