Redaksjonen svarer

Nå kan du spørre redaksjonen i Kulturo.no med det du måtte sitte inne med av spørsmål. Vi svarer på deres henvendelser i vårt aller første nettmøte idag (22.september) mellom 15.00 og 16.00. Send inn dine spørsmål alt nå! De tre beste spørsmålene premieres med en film hver. Vinnernavnene utropes imorgen sammen med svar på alle spørsmål. Følg med for kontaktinfo hvis du er en av de heldige vinnerne.

Redaktør Alexander M. Schindler og redaksjonell leder David Auby Johansen sitter i dag klare til å svare på dine spørsmål i Kulturo.nos jomfruelige nettmøte. Send inn spørsmål under:

 1. spørsmål

  Spørsmål fra Martin:

  hvorfor kan dere ikke ha mer spesifikk søke motorer? litt iriterende når jeg skal gå i anmeldelser og se etter en film og låne så må jeg se over masse andre ting og feks: musikk og serier.

  Svar:
  Dette er helt klart en svakhet ved vår nettside slik den fremstår i dag. Likevel kan du etter å ha søkt en gang, klikke på "Vis avanserte søkealternativer". Her kan du sortere på både emne (CD, DVD, Kino osv), hvilken journalister som har skrevet saken, type artikkel (anmeldelse, nyhet, feature osv) eller når saken er skrevet. Håper dette avanserte søket gjør det litt lettere å finne det du er på jakt etter. Vi har planer om å lage en bedre søkefunksjon etterhvert.

  Med vennlig hilsen
  Alexander,
  redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:16
 2. Epler

  Spørsmål fra Rodrik Skarlagen:

  For å kunne forstå en anmeldelse må man selvfølgelig også forstå folkene bak den, og akkurat epler er noe jeg mener definerer en personlighet.

  Herr. Schindler og Johansen, røde, grønne eller gule epler?

  Svar:
  Jeg har alltid sett meg selv mest som en pære, men må jeg velge epler, så blir det gule.- David

  Gule, grønne og røde, det spiller ingen trille så lenge de er bermfulle av saft som spruter i alle retninger så fort jeg senker tennene i dem.

  Med vennlig hilsen
  Alexander
  Besvart: 22. sep. 2008 15:18
 3. Skikkelig oversikt!!

  Spørsmål fra Christian / loathsome:

  Hei. Savner helt sinnsykt å kunne sortere anmeldelser, nyheter osv. etter medium -- filmer, cd-er, og så videre! Er veldig glad i å lese musikkanmeldelser, men ikke fult så glad i filmanmeldelser. Hvorfor har dere ikke det slik? I mine øyne er dette en ekstremt stor svakhet, og jeg kunne lest mye mer på kulturo dersom det var litt bedre system i sakene :-)

  Svar:
  Ja, du har helt rett. Dette er en svakhet. Mens vi venter på litt bedre løsning vil jeg anbefale deg å ta en titt på våre avanserte søke-alternativer. (Se svar lenger oppe) ;)

  Med vennlig hilsen
  Alexander,
  redaktør


  Besvart: 22. sep. 2008 15:20
 4. Hvor mange?

  Spørsmål fra Leif Luring:

  Hvor mange jobber i Kulturo? Og hvordan kan dere forsvare så sprikende karakterer mellom forskjellige anmeldere basert på deres subjektive smak?

  Svar:
  I tillegg til å ha to faste ansatte (meg selv som redaksjonell leder og Alexander Schindler som redaktør) har vi rundt 25 frilansere. Med rundt 100 redaksjonelle saker i måneden er vi takknemlige for ha så mange ildsjeler på laget=)

  Tematikken rundt objektive vs subjektive anmeldelser er noe som er hyppig diskutert. En anmeldelse skal i våre øyne inneholde flere ting: 1. Produktinformasjon, 2. En godt argumentert subjektiv mening om filmen/plata/tegneserien. Vi legger ingen føringer på hva våre skribenter mener, men det er viktig at kritikken er godt begrunnet og at leserne skal få informasjon hvorvidt produktet passer eller ikke passer dem.

  En rent objektiv anmeldelse er umulig (da vil det i så fall kun være produktinformasjon og handlingsreferat), og heller ikke ønskelig i våre øyne.

  Beste hilsen David Auby Johansen

  Redaksjonell leder Kulturo.no
  Besvart: 22. sep. 2008 15:26
 5. Hvem er fyren til høyre?

  Spørsmål fra Gisle Enåsen:

  Hvem er fyren der har avbildet til høyre?

  Svar:
  Det er ikke meg.
  Beste hilsen David Auby Johansen
  Redaksjonell leder Kulturo.no

  Da er det nok meg...
  Alexander,
  redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:33
 6. Forbilde?

  Spørsmål fra Asbjørn:

  Har Kulturo eit forbilde i form av ei nettside som den går etter, eller er målet med Kulturo å bli særeigen norsk? Bak spørsmålet ligg vel ønske å vite om Kulturo stakar kursen ut etterkvart på grunnlag av kva som ser ut til å vere populært blant lesarane eller prøver ut funksjonar ut frå kva som ser ut til å vere ein suksess blant internasjonale like-sider.

  Svar:
  Som et hvilket som helst nettsted som vil overleve økonomisk må også vi ta hensyn til hva som selger. Likevel er drivkraften til Kulturo.no noe særeget norsk. Vi ønsker med vårt stoff å fylle et tomrom i norsk presse. Vi vil kulturnettstedet for alle, både de som er velig bevandret innenfor diverse sjangre og de mer underholdningsorienterte leserne.

  Med vennlig hilsen
  Alexander,
  redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:36
 7. Årets beste album sålangt?

  Spørsmål fra Nils:

  Hva mener dere er årets beste albumutgivelse så langt?

  Svar:
  Her er det flere gode utgivelser å velge mellom, personlig falt jeg hardt og heftig for Shara Wordens skive A Thousand Shark’s Teeth. Du kan lese vår anmeldelse av plata her: http://www.kulturo.no/anmeldelser/cd/my_brightest_diamond_-_a_thousand_shark-s_teeth/52944Med vennlig hilsenAlexander,redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:39
 8. Forhold til søster sidene

  Spørsmål fra Frode:

  Hei

  Når hw,akam,amobil og gamer.no oppdaterte sin designen forsvant linken til kulturo fra sidene deres. Hvorfor det?

  Svar:
  Alle nettsidene du ramser opp er del av den nye teknologiportalen tek.no. De er teknologi-orienterte nisjer. Det er ikke vi, vi er en livsstilorientert nisje sammen med livecity.no og kvinneguiden.no.

  Med vennlig hilsen
  Alexander,
  redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:41
 9. Den kjipeste filmen dere noensinne har sett...

  Spørsmål fra Hans Kristoffer:

  Kunne tenkt meg å vite hva som var den kjipeste filmen dere noensinne har sett. Da tenker jeg gjerne i forhold til hype osv.

  Svar:
  Heh. Dette var faktisk ikke helt enkelt å svare på, dessverre har det blitt en del kjipe filmer etterhvert. I den senere tid vil jeg likevel påstå at "Across the Universe" er kjip som juling. Filmen ble hypet himmelhøyt, men for meg ble dette bare å ødelegge kjære Beatles-klassikere.

  Mvh
  Alexander,
  redaktør

  Jeg fisker i hukommelsen etter filmer som jeg har hatt høye forventninger til, men som har skuffa. Beste jeg kan komme på i farta må faktisk være Juno. Helt min type film, men den fungerte ikke for meg.

  Beste hilsen David Auby Johansen
  Redaksjonell leder
  Kulturo.no
  Besvart: 22. sep. 2008 15:41
 10. Topplistene

  Spørsmål fra Skeptisk:

  Hva er egentlig kriteriene for disse topplistene? vanskelig å se noen rød trå.

  Svar:
  Kriteriene for topplistene forandrer seg fra gang til gang, alt ettersom hva skal se nærmere på.

  Én rød tråd er at vi prøver å passe oss for å proklamere de beste eller dårligste musikerne, skuespillerne, filmene, platene osv gjennom tidene. En slik liste vil ligne alt for mye andre lister mange andre publikasjoner har laget.

  Vi diskuterer oss heller internt i redaksjonen frem til hva vi mener bør med på en gitt toppliste, og prøver å variere denne i forhold til alder, opprinnelsesland, popularitet osv. Kriteriene for en gitt toppliste skal stå i topplistens øverste avsnitt.

  Med vennlig hilsen
  Alexander,
  redaktør
  Besvart: 22. sep. 2008 15:47

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen