Red Hat: Power5-støtte og virtualisering


Fedora kommer for OpenPower og med egen virtualiseringsmotor

Fedora er foreløpig tilgjengelig i to forskjellige versjoner, én for 32-bits x86-prosessorer og en annen for AMD64/EM64T. Det planlegges å utvikle en spesiell versjon for Power-plattformen til IBM i form av Fedora 4.

Videre kommer det også til å bli integrert programvare for å kjøre flere operativsystemer samtidig - såkalt virtualisering. Applikasjonen er foreløpig kjent som Xen og vil trolig kun kjøre på operativsystemer som har blitt modifisert for å kjøre virtualisering (konkurrenten VMware kjører på standardoppsett).

Den første testversjonen av Fedora 4 vil bli klar i løpet av en drøy uke, mens den endelige versjonen ser ut til å ankomme i midten av mai.

Red Hat er fortsatt den største leverandøren av kommersielle Linux-distroer og det er selvsagt meget lukrativt for OpenPower-plattformen at Red Hat satser på denne.

Det virker som om fremtiden går mot stadig mer virtualisering ettersom de fleste store leverandørene satser på dette. Man kan kanskje håpe på at dette vil føre til økt kvalitet på mange operativsystemer ettersom lista blir lavere for at brukere kan teste nye systemer.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen