Red Hat lanserer Enterprise Linux 3.0

Ifølge en talsmann for Hewlett-Packard skal den nye versjonen være betydelige raskere enn Red Hat Enterprise Linux 2.0. Man skal ha observert en ytelsesøkning ved bruk av Oracle 10 med opptil 70 prosent. Et forbedret back-end system skal også gjøre arbeidsoppgavene mye enklere og effektivisere rutiner.

Kunder som allerede har lisens på versjon 2.1 vil automatisk få aksess til 3.0, som finnes i tre ulike versjoner: WS, ES og AS. Operativsystemet er godkjent av Red Hat for bruk med opptil 32 prosessorer og 64 GB minne.

En av fordelene med Red Hat fremfor en del andre Linux og Unix-distribusjoner er enkel installasjon, god støtte for ulik hardware-konfigurasjon og et system som fungerer "out-of-the-box". Sammenlignet med eksempelvis FreeBSD og Gentoo er det imidlertid mye "unødvendig" som installeres ved bruk av Red Hat, men dette blir selvsagt et definisjonsspørsmål om hva man er ute etter og har bruk for.

En oversikt over finesser i Red Hat Enterprise Linux 3.0 kan du finne her: http://www.redhat.com/software/rhel/features/.

Største konkurrenter vil nok være ulike Unix-distribusjoner (Solaris?) og server-versjoner av Microsoft Windows.

 

(Kilder: eWeek, Extremetech, Red Hat)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen