Red Hat introduserer Fedora Core 4


Fedora Core 3 brukte Bluecurve som standard

Fedora representerer på mange måter en "test-distribusjon" for Red Hats Enterprise Linux ettersom man ruller ut siste skrik i ny funksjonalitet. Distribusjonen brukes imidlertid på både på desktop- og serverfronten av mange bedrifter og privatpersoner til relativt viktige oppgaver.

Fedora Core 4 benytter GCC versjon 4 (GNU Compiler Collection) som inkluderer et helt nytt rammeverk for å oversette kildekode til maskinspråk. En annen meget aktuell finesse er introduksjonen av Xen virtualiseringsprogramvare, som gjør at man kan kjøre flere OS under Fedora.

På mange måter kan man vel si at Xen er en slags konkurrent til VMware i visse segmenter. På "enterprise"-nivå er det imidlertid fortsatt sistnevnte som gjelder.

Fedora Core 4 ble egentlig annonsert 16. mai, men ble utsatt og tilgjengelig for nedlasting først denne uken. Distroen benytter Linux-kjerne versjon 2.6.11. Fedora fungerer nå også på maskiner med Power-prosessorer, noe som omfatter både Mac og IBM pSeries (OpenPower?).

Nytt er også "Clearlooks", som har blitt standard "desktop-theme" til fordel for "Bluecurve".

Fedora konkurrer blant annet med Ubuntu (Debian) og Novell Suse Linux Professional. I løpet av uken vil Sun også bli en meget aktuell konkurrent med sin OpenSolaris-distribusjon.

(Kilde: Cnet, Internetnews, Red Hat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen