Red Hat følger ikke åpne standarder?

I fjor høst ble det klar at Red Hat kom til å droppe videre utvikling av Red Hat Linux og begrave denne med å stoppe all distribusjon av sikkerhetsoppdateringer i april. Den siste distroen ble dermed Red Hat Linux 9.

Ifølge et brev fra Red Hat var bakgrunnen for strategiendringen et krav fra kundene. Resultatet ble mer satsing på Enterprise Linux og videreføring av gratisversjonen med Fedora Project.

Jonathan Schwartz i Sun Microsystems har denne uken rettet litt kritikk mot måten Red Hat jobber på i forbindelse med Linux og open-source. Han mente veien i Linux-verdenen er todelt: Red Hat og alle de andre. Det var spesielt Red Hat Enterprise Linux som fikk oppmerksomhet og Schwartz mener Red Hat ikke lenger følger grunnleggende prinsipper som en del andre Linux-distroer og Sun er opptatt av.

Schwartz sa at prisen på Red Hat sine produkter stadig økte og at selskapet førte en politikk som ikke var positivt for åpne standarder. Han trakk selvsagt også frem at Sun "alltid" fulgte åpne standarder og ga sin mening om at deres egen Solaris var et mye bedre valg enn Red Hat Enterprise Linux - ihvertfall på systemer som krever mer enn én AMD Opteron CPU.

En talsmann for Red Hat skal, ifølge eWeek, ha slått tilbake mot Schwartz og påpekt at Red Hat Enterprise Linux er lisensiert under GPL og derfor følger retningslinjene i open-source politikken. Selveste Linus Torvalds skal også ha tatt Red Hat i forsvar og nevnt at noen av de fremste bidragene til Linux-kjernen kom fra utviklere i Red Hat.

 

(Kilder: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen