Red Hat angriper SCO

I februar ble det publisert en rapport hos BusinessWeek som karakteriserte SCO Group som det mest forhatte selskapet i IT-industrien.

Grunnen til at SCO ble tildelt tittelen er selvsagt selskapets krav mot Linux-miljøet om lisenspenger for open-source programvare.

Etter å ha observert situasjonen en god stund, startet Red Hat et søksmål mot SCO Group i fjor høst med grunnlag i at sistenevnte ville ødelegge virksomheten ved å skape frykt og usikkerhet rundt Linux.

Ordrett sitat:

"SCO's campaign is designed to both slow the growth of Linux and to reverse its failing fortunes by convincing Linux users they need to pay SCO a license fee to use the lower-cost Linux operating system."

Advokater for Red Hat ønsker nå å gjenoppta rettsaken, etter at det ble gitt beskjed om å legge saken på is fordi man ventet på en avgjørelse i tvisten mellom SCO og IBM.

En av grunnene til at man ønsker å fortsette saken er at konflikten med Red Hat argumenteres å ha forskjellig grunnlag enn det som er tilfellet med IBM. IBM anklages for å ha brutt opphavsrettighet, mens denne saken går på skade som SCO har påført og fortsetter å påføre Red Hat.

Saken har utvilsomt meget stor betydning for Linux-miljøet, ettersom en kjennelse til fordel for Red Hat kan bane vei for en rekke andre distribusjoner som føler de har samme problem.

 

(Kilder: Cnet, Red Hat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen