Red Hat, Oracle for enterprise open-source

Red Hat har alltid vært et Linux-selskap og sådan vært en pådriver for kommersielle Linux-løsninger. De siste årene har også Oracle virkelig begynt å røre på seg og har nylig frigitt sitt cluster-filsystem, CFS 2.

Oracles CFS har nylig fått innpass hos selveste Novell og distribueres sammen med SLES9 SP2. Sjansen for at den vil være en del av SLES10 etter nyttår er naturligvis svært stor.

GFS (Global File System) ble anskaffet ved oppkjøp av Sistina i 2003 og annonsert som open source i fjor.

EMC er en av leverandørene som har vist stor interesse for GFS, men har foreløpig ikke utført noe videre integrasjon ettersom man har behovet dekket gjennom egen NAS-løsning.

En svært relevant konkurrent i denne sammenhengen er Veritas Cluster File System. Dette er et helkommersielt produkt som tilbyr stor grad av integrasjon med andre verktøy. Støtte finnes for SLES, RHEL, AIX, Solaris og HP-UX. Suns SAM FS og QFS kan også karakteriseres som gode alternativer.

Historisk sett har ikke open source-filsystemer vært førstevalget når man snakker enterprise-segmenter og større cluster-løsninger. Noe av problemet har kanskje vært modenhet, noe som forhåpentligvis vil endre seg over tid med Novell og Red Hat i spissen for Linux-distribusjonene.

Ifølge en talsmann for Sun kan også SAM FS og QFS etterhvert bli aktuelt å frigi som open source.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen