Red

Det begynte med at Lucky McKee, som nok er mest kjent for grøsseren "May", hadde regien på "Red". Etter hvert ble det noen uoverensstemmelser om hvilken retning filmen skulle ta, man ville gjøre den mindre horror-aktig, fokusere på det gode. Ut forsvant Lucky McKee, inn kom nordmannen Trygve Allister Diesen. Han har tidligere jobbet med mini-serien "Torpedo" og visstnok med noen ukjente episoder av "Hotel Cæsar". Filmen er basert på novellen med samme navn av Jack Ketchum, og skal etter hva undertegnede forstår være trofast mot boken.

Dette er en amerikansk film fra Hollywood, men det er viktig å merke seg at det er ikke de største summene bak filmen. Kan gjerne sammenlignes med Petter Næss sin film "Mozart and the Whale" når det gjelder det økonomiske. Og det er ikke å komme bort ifra at dette er en god mulighet for Trygve Allister Diesen å gjøre navnet sitt kjent i de mer lukrative kretsene i Hollywood, så lenge han ikke gjør seg bort.

Brian Cox sammen med pøbelungene, som selvfølgelig nekter for å ha gjort noe gærnt.
Brian Cox sammen med pøbelungene, som selvfølgelig nekter for å ha gjort noe gærnt.

En mann på hevntokt

Avery Ludlow er en aldrene Vietnam-veteran og hans nærmeste og beste venn er hunden hans Red. En gjeng ungdommer dreper hunden hans helt umotivert, han besøker deres foreldre for å få en slags unnskyldning og rettferdighet. Når han får verken det av familien eller myndighetene, men heller blir utsatt for mer vondt, tar han saken i egne hender. Alt guttene skulle ha gjort var å si unnskyld.

Thriller med noe grøss

Først ble filmen tenkt som en skrekkfilm, men produsenten var nok ikke helt enig med Lucky Mckee, og det hele endte med norsk import. Når man bytter regissør midt i innspillingen vil man tro det vil bli merkbart også i det ferdige produktet. Heldigvis for "Red" er ikke det veldig synlig. Historien er god og interessant og klarer å fange publikum, man føler med Ludlow som mistet hunden sin så brutalt. Og når han til stadighet får negativ respons både her og der, pluss at guttene til stadighet opptrer hoverende og truende gjør at man til slutt forstår hvorfor han tar saken i egne hender. Problemet med Red er at i starten og i store deler av filmen fungerer den veldig godt som en lavmælt thriller, mens mot slutten tar den en brå vending, det blir blod, gørr og veldig voldelig. Det kan nok skyldes regissørbyttet, men umulig å si det for sikkert. Selv om man kanskje kunne se det komme, hadde det nok passet bedre med den lavmælte thrilleren filmen gjennom.

Brian Cox gjør en solid innsats i
Brian Cox gjør en solid innsats i "Red".

Godt skuespill

Skuespillet ligger jevnt over på et høyt nivå, med den rutinerte Brian Cox som skiller seg mest ut. Han gjør rollen meget troverdig i rollen som en ensom mann, som har opplevd mye vondt gjennom livet. Han er å se i omtrent alle scener, så hadde ikke han klart rollen på en slik overbevisende måte ville filmen ha fått store problemer med å virke troverdig, men også slitt med å få fanget publikum. Noel Fisher gjør også en god jobb som det store problembarnet.

Konklusjon

Dette er en film som kan anbefales, hvor Trygve Allister Diesen har regissert og klipt med stødig hånd. Noe som dessverre trekker ned er den brutale overgangen til volden som skjer på slutten, selv om man kanskje ventet det, passer det ikke med resten av filmen. Godt skuespill filmen gjennom, historie som engasjerer og en overbevisende Brian Cox er grunn nok til å komme seg til kinosalen.

Red

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen