Realtoner størst

Inpoc er Norges ledende leverandør av mobile tjenester og underholdning, og står for over 50 prosent av ringetonesalget i Norge. I løpet av året har de blitt fusjonert med svenske Aspiro, men Inpoc vil fortsette som merkenavn.


Tatt av

Musikkansvarlig i Inpoc Norge, Kjetil Hestvedt, sier til mobilen.no at realtones har begynt Ã¥ ta veldig av i det siste. Bare i løpet av de siste tre mÃ¥nedene har realtones blitt svært populært.

En realtone er kort forklart et kort utdrag av originalsangen i MP3-format.

 

Første gangen vi snakket med Inpoc gikk Hestvedt ut fra at polyfoniske ringetoner fremdeles hadde størst markedsandel, men etter å ha sjekket statistikkene grundigere kunne han opplyse at nordmenn foretrekker fullverdige ringetoner.

 

- Realtoner har nå en markedsandel på 40 prosent, mens polytoner ligger rett under med sine 38 prosent. Dette har skjedd i løpet av den siste måneden, sier Hestvedt.

 

Populært

Også i Tyskland er realtoner en suveren vinner med mer enn 50 prosent markedsandel. Det tyske mediefirmaet GfK slår fast at i Tyskland laster hele 53 prosent ned realtoner, mens 41 prosent holder seg til polyfoniske ringetoner.

 

Polyfoniske ringetoner deles i poly- og superpolyfoniske ringetoner og er en flerstemt avspilling av en melodi. Hovedforskjellen fra realtoner er at det ikke er noen vokal, men bare instrumenter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen