Realt luksusproblem for Nokia

Alternativ tekst mangler

Luksusmobilen til Nokia, som går under Vertu, kan koste både 30 000 og 50 000. "Problemet" er at flere og flere sier seg villige til å betale det det koster for en telefon i kostbare materialer. Nå sliter Vertu med å produsere nok telefoner til å møte etterspørselen.

- For øyeblikket kan vi ikke møte kravene. Salget har mer enn doblet seg i år, men vi håper oppgangen fortsetter også til neste år, sier Chris Harris, markedsdirektør for Vertu, til Reuters.

Vertu produserer primært telefoner laget i materialer som gull, diamanter og platinium. Prisen kan variere fra 20 000 til 135 000 norske kroner. Design og materialer er satt i høysetet, mens Vertu-telefonene hittil har hatt dårlige spesifikasjoner enn mange andre telefoner.

Analytikere forventer at Nokia vil selge omtrent 330 millioner telefoner i år, med en gjennomsnittspris på 810 kroner. Vertu kan på sin side selge titusener av telefoner til en gjennomsnittspris på over 30 000 kroner.

Harris sier også at de vil lansere en ny telefon i neste måned, og den er forventet til å øke salgstallene betraktelig. Vertu har imidlertid ikke gått ut med noen klare spesifikasjoner, verken på design, materiale eller funksjoner.

Vi holder deg løpende oppdatert, slik at du også kan brenne av noen hundre tusener på mobiltelefoner til familien. Husk forsikring.

(Kilder: Reuters.com, Mobilemag.com, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen