Real Rhapsody med fildeling

Selskapet har nå sluppet en ny versjon av deres nettbaserte musikkbutikk, kalt Rhapsody. Her får brukerne gratis prøveversjoner av sanger, før de kan velge å kjøpe dem. De kan også dele musikken sin med andre på lovlig vis.

Den nye tjenesten, med navnet Rhapsody 25, lar personer laste ned 25 sanger i måneden med ubegrenset tilgang til avanserte tjenester i spilleren. Om du synes en sang er verdt pengene, kan du kjøpe den. Når du har kjøpt en sang, kan du dele den med andre brukere, men ikke på samme måte som med vanlig fildeling. Programmet sender da en e-post til brukeren du vil dele sangen med, og for å få høre på sangen må denne brukeren hente ned programvaren fra Real.

Dette lar brukere prøve Rhapsody uten å bruke et kredittkort, og ifølge Matt Graves i RealNetworks ville selskapet legge listen lavt for å bruke lovlige musikktjenester. Når du betaler for musikk med Rhapsody, laster du ned filer i Reals AAC-format, og filene er beskyttet med Microsofts Janus-teknologi. Janus blir også brukt av blant annet Napster og Virgin.

I tillegg til Rhapsody 25, kan du abonnere på Rhapsody Unlimited, som lar deg laste ned uendelig mange sanger hver måned. Musikk som du laster ned kan du også høre på når du er koblet fra nettet, men teknisk sett leier du bare musikken, og du kan ikke spille den av etter at abonnementet ditt går ut.

Du kan også abonnere på Rhapsody To Go, som lar deg overføre musikken til en støttet MP3-spiller. Real støtter bare MP3-spillere som har støtte for DRM-beskyttelse. Tjenesten kan du lese mer om på Real.com.

Kilde: BetaNews

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen