Re-test: PCP&C Silencer 610

Da vi for en måned siden testet PC Power & Cooling Silencer 610 W, presterte den ikke så godt som forventet. Etter å ha undersøkt dette nærmere, besluttet vi å teste strømforsyningen på nytt - bare med et nytt eksemplar.

PCP&C er kjent for å holde høy standard på kvalitetskontrollen. Hver eneste strømforsyning som sendes ut til kunden går igjennom en manuell sekspunkts test. På toppmodellene følger det alltid med en 12-punkts testrapport som viser hva akkurat den strømforsyningen du sitter med i hendene skal prestere.

Denne kvalitetskontrollen ser imidlertid ikke ut til å være feilfri. Da vi testet Silencer 610 hadde den en meget lav rippel, og et høyt effektivitetsnivå - to veldig gode ting. Spenningene derimot, haddet et større avvik enn de burde.

Bedre resultater

Den nye strømforsyningen vi fikk tilsendt hadde beydelig bedre spenninger. De andre verdiene var derimot så godt som like. Den originale testen er nå oppdatert med de nye resultatene.

Hvorvidt forskjellene skyldes produksjonsfeil eller variasjoner fra modell til modell vites ikke. Men faktum er at selv om alle enhetene i samme serie produseres likt, av samme komponenter på en standardisert måte, så kan det altså oppstå avvik.

Spørsmålet er da hvor store disse avvikene er, og hvor store komplikasjoner kan dette medføre for deg som forbruker. Siste ord er neppe sagt i denne saken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen