RD600 kommer som planlagt

Alternativ tekst mangler
Snart klart for ATI RD600
(Bilde: ATI)

AMDs oppkjøp av ATI får altså ingen konsekvenser for det lovende RD600-brikkesettet rettet mot Intels nye Core 2 Duo-plattform.

DFI utvikler nå de første versjonene av et RD600-basert hovedkort, og forventet lansering er i september. Entusiastene er svært spente på dette kortet, siden det er forventet å bli et meget bra kort for overklokking av FSB og minne.

Kortets spesifikasjoner er enda usikre, men det som i hvert fall er sikkert er at kortet vil bli det første som støtter Crossfire-oppsett med Intel "Conroe". RD600-brikkesettet er for øvrig spesifisert med tre PCIe-slotter fra ATIs side, så det kan godt hende at DFI-kortet kommer til å bli det første forbrukerhovedkortet som kan brukes med både Crossfire-oppsett og et dedikert fysikk-kort.

Det er imidlertid usikkert om Intel vil fornye lisensen til ATI i 2007. Omtrent 30 % av ATIs brikkesettproduksjon var for Intel-brikkesett, da ATI ble kjøpt av AMD.

Hvis ikke en ny avtale kommer på plass vil dette på kort sikt kunne føre til et nokså stort tap for ATI i 2007. I følge det vi har sett så langt har nemlig "Conroe"-plattformen meget god ytelse sammenlignet med AMDs løsninger.

(Kilder: BitTech, Tweaktown, The Inquirer, DailyTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen