Razzia mot The Pirate Bay

I dag slo 50 politimenn til mot et titalls ulike steder i Sverige for å ta bakmennene bak The Pirate Bay. Nettstedet, som tilbyr nedlasting av materiale som ofte er beskyttet av lov om opphavsrett, er velkjent blant de fleste, og er et av de største av sitt slag.

I følge Dagbladet.no har politiet arrestert tre unge menn, alle mistenkt for brudd på åndsverksloven eller medvirkning til brudd på åndsverksloven.

Politiet konfiskerte serverne til The Pirate Bay, sammen med serverne til søsterorganisasjonen Piratbyrån. Denne organisasjonen har imidlertid satt opp en midlertidig nyhetsside på piratbyran.blogspot.com.

The Pirate Bay har blitt kjent for å henge ut personer som kommer med juridiske trusler, og de hevder selv at deres virksomhet ikke bryter med svensk lov. De argumenterer med at de piratkopierte filene ikke finnes på deres servere, de tilbyr bare en søkemotor for Torrent-filer.

Flere rettsaker i Sverige har fastslått at The Pirate Bay ikke er lovstridig, og mange undrer seg nå om hvorfor politiet prøver seg nok en gang.

- Hvis problemene fortsetter flytter vi bare til et annet land. Brukerne har ikke noe å frykte, da vi ikke logger noe data på våre servere, sier "Brokep" fra The Pirate Bay.

På spørsmål fra Dagbladet.no om det vil bli aktuelt å straffeforfølge norske brukere av siden svarer Henrik Pontén, jurist i svenske Antipiratbyrån: - Det er det altfor tidlig å si noe om. Det kommer også an på hva politiet finner.

(Kilder: Piratgruppen, Slyck, Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen