Razr-3G i butikkhyllene

Motorola har hatt stor suksess med sine Razr-telefoner. Først kom V3, så den oppgraderte V3i med megapikselkamera og minnekortstøtte. Deretter introduserte Motorola v3x, en Razr-modell med 3G, minnekort og kamera på to megapiksler. Denne telefonen er nå å finne i butikkhyllene hos din lokale mobilbutikk.

Dermed får du nå kjøpt en tynn, moteriktig telefon som kan by på det aller meste av nye teknologier. Det er heller ingen ulempe at V3x nylig ble kåret til verdens beste 3G-telefon under 3GSM-messen i Barcelona.

3G og to megapiksler gjør sitt på størrelsen. V3x er den tykkeste telefonen i Motorolas Razr-serie. Med mål på 9,9 x 5,5 x 2,0 cm, er den seks millimeter tykkere enn original-Razren, men omtrent like høy og bred. Vekten har økt siden sist, og Motorola noterer 125 gram, noe som gjør den nye telefonen 31 gram tyngre enn V3, som veide 93 gram.

V3x har fått flere oppgraderinger enn bare 3G og bedre oppløsning på kameraet. Motorola har skvist flere piksler inn i skjermen på den nye Razr-telefonen, og gir deg en oppløsning på 240 x 320 piksler, altså QVGA-oppløsning. Fargedybden er fortsatt 256 000 farger. Ytterskjermen har også fått en oppgradering. Oppløsningen er den samme, altså 96 x 80 piksler, men fargedybden har økt fra 4096 til 65 000 farger.

Med en høyoppløst skjerm på innsiden av lokket, ligger alt til rette for en skikkelig multimediaopplevelse. QVGA-oppløsning gir for eksempel bedre forutsetning for å bruke telefonen til å se på film. Skjermen vil også yte bildene du tar større rettferdighet, noe som vil være en fordel når du har høyoppløst kamera med autofokus. Dessuten har V3x en GoForce 4800 3D-brikke fra nVidia om bord. Dette er samme 3D-brikke som sitter i Sony Ericsson W900i.

Om du vil bruke telefonen som mp3-spiller, er det muligheter for dette også. V3x har ingen støtte for iTunes, men til gjengjeld slipper du grensen på 100 sanger på telefonen slik som tilfellet var på iTunes-telefonen Rokr E1. V3x spiser for øvrig unna både mp3-, WMA- og Real Audio-formatene.

Av trådløs teknologi kan V3x kun by på blåtann. Motorola har dermed sløyfet støtten for infrarød overføring, men siden dette er en teknologi som blir mer og mer overflødig behøver ikke mangelen på infrarød være noen ulempe for folk flest. Om du vil koble telefonen til PC-en, men mangler blåtann kan du dessuten bruke en vanlig USB-kabel.

Telefonen har ellers trippelbånd, slik at den kan brukes i Nord-Amerika, GPRS klasse 10 for dataoverføring i GSM-nettet, men ingen EDGE-støtte. Dermed vil du oppleve at internetthastigheten på telefonen faller dramatisk når du beveger deg utenfor 3G-nettet.

V3x har i følge Motorola en hviletid på 250 timer, mens taletiden er på fem timer. Dette er en reduksjon i forhold til den originale Razr-telefonen, som gav 280 timers hviletid og sju timers taletid.

Om du tror V3x er telefonen for deg, kan du stikke innom mobilbutikken på hjørnet og ta telefonen og ta en nærmere titt. Hvis du liker telefonen, må du i skrivende stund regne med å betale omtrent 4000 kroner uten abonnement.

Vil du vite mer?

(Kilder: Motorola.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen