Razer stjålne maskin dukket opp for salg
Razer stjålne maskin dukket opp for salg (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no / Taobao)

Razers stjålne prototype selges nå i Kina for 190 000 kroner

Røverkjøp?

Mysteriet rundt Razers prosjekt Valerie kan være løst. Den stjålne maskinen har nemlig dukket opp for salg hos den kinesiske nettsiden Taobao, melder Unwire

Dog er det ingen billig affære å sikre seg denne spesielle maskinen. Prislappen er nemlig satt til 22 000 dollar, eller nesten 190 000 norske kroner. 

Fikk mye oppmerksomhet

Under årets CES-messe var Razers nye prototype en av gjenstandene som fikk mye oppmerksomhet. Grunnen var at selskapet hadde laget en bærbar spill-maskin med hele tre skjermer –  en råtass vi fikk en liten smakebit av da vi besøkte selskapets messestand

Under messens siste dag kom dog sjokknyheten; maskinen var blitt stjålet. Razer var tidlig ute med å etterlyse maskinen – og utlovet en dusør til den som kunne hjelpe med å få maskinen tilbake.  

Neppe ekte?

Nå kan du altså tilsynelatende kjøpe den stjålne prototypen, som har dukket opp for salg på den kinesiske siden Taobao. Det kan tyde på at det ikke var konkurrenter av Razer som har rappet maskinen fra messegulvet – slik det ble hentydet. 

Dog virker det hele litt suspekt. Prisen er satt til smått sviende 22 000 dollar, altså nærmere 190 000 kroner. Likevel er dette mindre penger enn hva Razer selv er villig til å gi deg i dusør for å finne maskinen. 

Dermed er det i teorien lønnsomt å kjøpe maskinen fra Taobao, og selge den videre til Razer i etterkant. Selv om du ikke får selve maskinen, vil du kunne gå med 3000 dollar i overskudd ved hjelp av dusøren. Det hele virker med andre ord ut til å være et forsøk på svindel. 

Skulle det ikke være det, så vil vi tro Razer for lengst har fattet interesse for dette røverkjøpet. 

Det var ikke bare Razer som hadde spennende ting i ermet på messen: 
Sjekk denne råtassen av en spill-skjerm fra Asus »

(Kilde: Unwire)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen