Nye Razer Blade.
Nye Razer Blade. (Bilde: t81/Shutterstock.com, Razer)

Razers heftige spillbærbare har blitt enda bedre

Men vi har dårlig nytt til nordmenn.

I en fersk pressemelding har den amerikanske PC-produsenten Razer nå kunngjort en ny og forbedret utgave av sin kraftige, bærbare spill-PC Razer Blade, som selskapet avduket i mars i fjor. Den nye versjonen gir ivrige spillere enda flere hestekrefter å leke seg med.

Som før får PC-en en skjerm på 14-tommer med en oppløsning på høyst brukbare 3200 x 1800 piksler, men under panseret har Razer altså gitt maskinen en aldri så liten vitamininnspøytning.

Selv om Blade har eksistert på markedet i flere år allerede, har den ennå til gode å bli lansert i Europa. Tek.no tok kontakt med Razer for å høre om den nye modellen kommer til Norge, men beskjeden er igjen den samme som vi har fått alle de tidligere gangene maskinen aldri har dukket opp:

– Dessverre har jeg ikke noe nytt å dele for status i det nordiske markedet, skriver Thomas Nielsen, PR-spesialist i Razer for Norden, til Tek.no.

Foto: Razer

Fordoblet minne og kraftig skjermkort

Razer Blade leveres nå med en firekjerners prosessor av typen Intel Core i7 4720HQ, som har en klokkefrekvens på 2,6 GHz og en turbofrekvens på 3,6 GHz. Dette er for øyeblikket en av de kraftigste prosessorene på markedet for bærbare PC-er.

Ellers er minnemengden doblet, fra 8 GB på den forrige versjonen til 16 GB på den nye Razer Blade-utgaven. Ikke minst har selskapet gitt grafikk-kapasiteten et kraftig løft og puttet inn et skjermkort av typen GeForce GTX 970M, som Nvidia slapp så sent som i oktober i fjor og som vi kan bekrefte byr på solide fraspark. Skjermkortet kommer med 3 GB videominne.

Uotver dette ser det ut til at maskinen har de samme spesifikasjonene som den forrige utgaven. Det vil si at den kommer med en SSD på enten 128, 256 eller 512 GB, tre USB 3.0-innganger, en HDMI 1.4a audio- og videoutgang og et innebygget webkamera på 2 megapiklser.

Fremdeles tynn og lett

PC-en måler 34,5 cm i bredden, 23,5 cm i dybden og 1,78 cm i høyden, mens vekten som før starter på 2,03 kilogram. Razer påstår dermed at maskinen fremdeles beholder sin posisjon som den både tynneste og letteste 14-tommers spillbærbare på markedet.

Ellers har tastaturet LED-baklys, og skjermen har 10-punkts berøringsstøtte. Den forrige utgaven hadde en batteritid på seks timer, men Razer ser ikke ut til å ha oppgitt batteritiden på den nye versjonen. I USA får maskinen en startpris på 2200 dollar, cirka 16 800 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. 

Har du behov for enda mer spillytelse kan du vurdere denne modellen: MSIs nye spillbærbare er et grafikkmonster »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen