TEST: Razer Tiamat 7.1

Test Razer Tiamat 7.1

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Razers nye spillhodesett har ekte surroundlyd

Det gir trykk når du spiller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Razer var et av de første merkene som slo gjennom med rendyrket spillutstyr. De gjorde noe virkelig nytt og unikt i et ellers kjedelig marked. Dette markedet har nå modnet kraftig, og det er nærmest blitt hovedregelen at produsentene er nødt til å overraske og sjokkere hver gang de kommer med et nytt produkt.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dagens testprodukt er ikke noe som vipper oss av stolen ved første øyekast. Razer Tiamat 7.1 er et hodesett med en unik design, men det som er spesielt er at det har hele åtte lydkanaler.

At hodesettet har et 7.1-system innebærer en frontrekke på tre kanaler, to sidekanaler, to bakkanaler og en egen dypbasskanal. Det er mange produsenter som har forsøkt seg på en digital emulering av et slikt system, og noen ytterst få som putter klokkene fulle av fysiske elementer. Razer har valgt sistnevnte løsning.

Tiamat 7.1 har fem elementer i hver klokke, både senter- og basskanalen har et element i hver klokke, derav ti elementer totalt.

La oss se på spesifikasjonslisten for Tiamat 7.1 før vi går videre:

Spesifikasjoner: Tiamat 7.1
 

Type

Lukket

Tilkobling

Fire stykk 3,5 mm jack, samt USB for strøm til kontrollboksen

Frekvensrespons

20 Hz til 20 kHz

Kabellengde

3 meter

Lyd

7.1, via fire elementer på 20 mm, fire elementer på 30 mm og to elementer på 40 mm

Vekt

350 gram

Ekstra

Uttrekkbar mikrofon, kontrollboks

Eksklusiv innpakning

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Pakken er det første som skinner mot deg om du har fått tak i Tiamat 7.1. Denne er i glinsende, svart plasttrukket papp, med enda en pappeske på innsiden. Fargene er holdt i svart og Razers Tsjernobyl-grønne signaturfarge.

På innsiden av esken finner vi litt mindre enn vi hadde trodd. Her er det bruksanvisning, en liten kabelovergang, samt deksler for dem som synes at øreklokkene er litt for vågale rent designmessig.

Virker skrøpelige

Når vi plukker hodesettet ut av esken, blir vi litt skuffet. Her er det plast hele veien. Hodebøylen virker noe vinglete, og selv om det er mulig at den faktisk tåler mye juling så fremstår den som litt for enkel.

Øreklokkene er mye av det samme. Inntrykket av billig plast blir bare forsterket, og vi sitter med et inntrykk av at det ikke er lagt ned så alt for store summer i konstruksjonen.

Bli med over til neste side, så tar vi på oss hodesettet og ser hva det er godt for »

Razer Tiamat 7.1

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen