Razer BlackWidow-tastaturet med de nye bryterne.
Razer BlackWidow-tastaturet med de nye bryterne. (Bilde: Razer)

Razer satser knallhardt på egne mekaniske spilltastatur

Slipper egen bryter for spillere.

Når man hører om mekaniske tastaturer tenker man gjerne automatisk på de såkalte Cherry MX-bryterne, som er de desidert mest utbredte bryterne for slike tastaturer.

Nå har imidlertid PC- og utstyrtprodusenten Razer med brask og bram kastet seg på banen, med en ny type mekaniske brytere som de drister seg til å kalle verdens første tastaturbrytere spesifikt designet for spillere.

Bryterne har fått det udramatiske navnet «Razer Mechanical Switch» og skal ifølge Razer være resultatet av en lengre periode med ivrig forskning og utvikling. Bryterne blir tilgjengelige i Razers nye tastaturmodeller BlackWidow.

Foto: Razer

Gir ekstra rask trykking

Det som gjør de nye bryterne til velegnede spillbrytere skal være at selskapet har funnet den optimale aktiveringsavstanden for spillere, det vil si hvor langt tasten må trykkes inn før kommandoen gis. Cherry MX har her flere varianter, men Razer mener selvsagt at avstanden de har kommet frem til er optimal.

På Razers brytere ligger denne på 1,9 millimeter, mens den i andre mekaniske tastaturer visstnok ligger på rundt 2,2 millimeter. Et annet viktig punkt som skal være forbedret er avstanden mellom aktiveringspunktet og det punktet der bryteren nullstilles igjen når brukeren slipper tasten.

Razer skal ha klart å halvere denne avstanden i forhold til andre mekaniske tastaturer på markedet, noe som i praksis betyr at spillere vil være i stand til raskere tastetrykking, som kan være en fordel under intense spilløkter.

Bra for proffene

Det kan nok være at det primært er spillere på høyt nivå som vil merke denne forskjellen, som det også fremgår av pressemeldingen, hvor den profesjonelle StarCraft-spilleren og Razer-sponsede Jens "Snute" Aasgaard uttaler seg positivt om Razers nye produkt.

«Razer Mechanical Switch» kommer ellers i to utgaver; en «clicky»-variant og en stillegående utgave, hvorav førstnevnte krever en nedtrykkskraft på 50 gram og den andre kun 45 gram. Begge er oppgitt med en holdbarhet på 60 millioner trykk.

Pris og tilgjengelighet for BlackWidow-tastaturene med de nye bryterne er ikke kjent. For mer informasjon kan du gå til Razers produktside, og sjekk også ut video under.

Er du på utkikk etter et godt mekanisk tastatur? Dette debuttastaturet fra Func treffer blink »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen