TEST: Razer Orbweaver

Test Razer Orbweaver

Et skikkelig spesielt spilltastatur

Vi har testet Razers énhåndstastatur.

Razer er godt kjent for sine grønnbelyste mus og tastatur myntet på spillentusiaster. Av de mer sære kreasjonene fra produsenten, skal vi i dag ta en titt på énhåndstastaturet Razer Orbweaver. Tastaturet tar opp stafettpinnen fra Razer Nostromo, og byr på enda flere knapper og konfigurasjonsmuligheter. 

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

La oss først ta en titt på spesifikasjonene:

Spesifikasjoner: Razer Orbweaver
 
Brytere
Cherry MX Blue
N Key Rollover
Ikke oppgitt
Livslengde
Ikke oppgitt
Baklys
Grønt, regulerbar styrke
Lysfunksjoner
Lysstyrke i tre nivåer eller pulsering
Tilkobling
Ingen
Kabel
1.8 meter USB kabel

Orbweaver er et stilig produkt. Det råder ingen tvil om at mye tid har gått med på å designe tastaturet, og luftehullene foran bidrar til at produktet får et litt futuristisk preg. Tastaturet er nesten utelukkende laget i hardplast og gummi, og med bakbelysningen avskrudd tar det seg godt ut selv på seriøse skrivebord.

For små og store

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Tastaturet kan stilles inn til å passe både små og store hender, men vi skulle ønske det var mulig å rotere håndleddsflaten trinnløst, istedenfor å måtte låse den i en av to posisjoner. Ved største rotasjon blir visittende med et klogrep oppå tastene, og ved minste vinkling er ikke hele hånden i kontakt med håndleddsflaten.

Løfter vi produktet opp merker vi at det slettes ikke er tungt, men det virker allikevel tilstrekkelig stødig. Ved nøyere inspeksjon oppdager vi at tastaturet byr på tre fysiske innstillingsmuligheter. Håndleddsstøttenkan  trekkes tilbake og roteres, i tillegg til at avstanden fra håndledsstøtten til tommelknappene justeres.

Mekanisk fra topp til tå

Tastene er vinklet inn mot midten av tastaturet.
Tastene er vinklet inn mot midten av tastaturet.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Samtlige taster og knapper på tastaturet er mekaniske og har taktil tilbakemelding. De tyve vanlige tastene er av typen Cherry MX Blue, og gir god tilbakemelding når tasten trykkes ned.

Tastene på øverste og nederste rad på tastaturet er vinklet innover mot midten, slik at fingrene kan trykke vinkelrett på disse. På tommeldelen av tastaturet finner vi tre knapper, hvorav nederste er mellomromstasten, midterste er en tommelstikke med åtte retninger, og øverste er en vanlig knapp.

Bli med over til neste side, så tar vi tastaturet i bruk »

Razer Orbweaver 2014

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen