Med tolv egne knapper kun for tommelen, har Razer Naga 2012-Edition mer enn nok av det gode.

Test Razer Naga 2012-Edition

Med tolv egne knapper kun for tommelen, har Razer Naga 2012-Edition mer enn nok av det gode. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Denne musen gir deg tommelgymnastikk

Vi tester MMO-spillernes våte drøm, med tolv tommelknapper.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alle spillsjangre ser ut til å trenge hver sin spesialdesignede mus for tiden. Noen spill krever høy sensitivitet, andre krever godt grep, mens alle tilsynelatende trenger god ergonomi og blinkede lys. Skal vi tro museprodusentene er i hvert fall én ting sikkert. De som spiller MMO-spill, altså online-spill med tusenvis av andre spillere, er ute etter én ting: Mange knapper.

Her holder det ikke med én knapp til peke- og langefinger, ett klikkbart skrollehjul og kanskje et par knapper til tommelen. Her snakker vi et halvt alfabete bare til tommelen, slik at skrive en halvgod novelle uten å flytte hånden fra spillmusen.

Razer var nok den første tilbehørsprodusenten som skjønte dette, og lanserte allerede i 2010 den populære MMO-musen Razer Naga. Nå har den den kommet i en 2012-versjon, med høyere sensitivitet, nye knapper og en design du kan endre på, for å passe til alle mulige hender.

La oss ta en titt på spesifikasjonene, før vi tar for oss det nye utseendet:

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: Razer Naga 2012 Edition

Sensor
Laser, 5600 DPI
Antall fysiske knapper
17 knapper
Innstillingsmuligheter
Alle knapper kan stilles inn, samt lys av/på
Lys
På rygg, skrollehjul og tommelknapper
Tilkobling
1,8 meter flettet USB-kabel
Vekt
138 gram med største sidepanel
Ekstra
Innstillinger lagres i Razers nettsky, tre ulike høyregrep

En knapp for alt

Akkurat som forgjengeren har Razer Naga 2012 Edition hele 17 knapper du kan leke deg med, hvor tolv av dem er plassert ved tommelen. For en MMO-spiller er dette som en våt drøm, da hver eneste knapp kan knyttes til en egen makro eller egenskap, slik at du plutselig har haugevis av ekstra knapper til rådighet. Spiller du for eksempel World of Warcraft, Star Wars; The Old Republic eller nylanserte Guild Wars 2 vet du hva vi snakker om.

Etterhvert som du kommer lenger og lenger i spillet får du stadig flere ting å holde styr på, og det er i slike tilfeller en mus med 17 knapper skal komme deg til unnsetning.

Uten høyrepanelet ser Razer Naga 2012-Edition ganske naken ut. .
Uten høyrepanelet ser Razer Naga 2012-Edition ganske naken ut. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Utbyttbar sidedel

I tro Razer-stil har deres nye MMO-mus en matt overflatebehandling på toppen og på de to hovedknappene. Nytt er imidlertid det skinnende plastmaterialet de har brukt på begge sidene. Det ser veldig lekkert ut på bilder, men føles fort litt klamt ut etter mye spilling.

En av nyvinningene til 2012-Nagaen er den avtagbare høyresiden. Her kan du enkelt nappe vekk hele den skinnende plastdelen som stikker ut av musen, og bytte den ut med én av de to andre medfølgende sidedelene. Sidedelen som er på når du vi pakker ut musen er den største, og passer ypperlig i vår hånd. De andre ligger også fortsatt godt i hånden, og her er det selvfølgelig en smakssak hva som passer deg best.

Sidepanelene er festet med magneter, og sitter akkurat passe hardt fast.
Sidepanelene er festet med magneter, og sitter akkurat passe hardt fast.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ikke for alle

Allerede fra et ergonomi-synspunkt kan vi imidlertid raskt si at dette neppe er en mus for deg som liker å holde spillmusen med et såkalt klo-grep. Den tynneste av de medfølgende sidedelene vil nok gjøre musen fin å holde i, men med tanke på at du samtidig skal kunne klare å holde oversikt over hele tolv knapper med tommelen, vil du nok raskt miste grepet. For oss var den eneste løsningen å hvile hele hånden over musen, slik at tommelen ligger fri til å sprette rundt på de tolv knappene mens vi spiller.

Med en liten bryter på undersiden av musen kan du velge mellom siffermodus eller numpadmodus. .
Med en liten bryter på undersiden av musen kan du velge mellom siffermodus eller numpadmodus. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

På undersiden av musen finner vi litt av hvert. I midten finner vi selvfølgelig lasersensoren, mens kantene rundt har fått fem teflonføtter å skli rundt på. I tillegg er det en liten bryter ved siden av sensoren for å bytte mellom siffertaster og numpad-tastene. Når musen kommer ut av esken er tommelknappene automatisk bundet til disse knappene, og du kan selv velge hvilken modi du skal ha aktivert.

Bli med over til neste side, så tar vi en titt på den medfølgende programvaren, og hvordan Razers spillmus er i bruk.

Razer Naga 2012 MMOG Gaming Mouse

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen