Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
(Foto: Razer)

Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES

Spillutstyrsprodusenten Razer utvider stadig sin lysglade portefølje, og siste skudd på stammen er intet mindre enn en 27-tommers skjerm – naturligvis rettet mot gamere: Razer Raptor Gaming Monitor.

Vi starter like gjerne med noen spesifikasjoner: Skjermen har WQHD-oppløsning, noe som betyr 2560 x 1440 piksler, og den takler oppdateringsfrekvenser opp til 144 Hz. Responstiden skal typisk ligge på 7 millisekunder, men kan gå ned til 4 ms med «overdrive» og til 1 ms med «motion blur reduction».

Videre har skjermen AMD FreeSync-støtte og et IPS-panel som kan vise 95 prosent av DCI-P3-fargerommet. Støtte for HDR får vi også – ikke til mer enn 420 nits, men det er uansett kjekt å ha.

RGB-LED, selvfølgelig

Det kommer ikke som noen stor overraskelse at Razer også har valgt å pynte skjermen med LED-striper under aluminiumsfoten, slik at man også kan synkronisere fargene med annen lysende maskinvare dersom det skulle være ønskelig.

Et mer praktisk designelement er baksiden, der fem flate kabler i hvert sitt spor gir et ryddig inntrykk. Disse kablene er for strøm, HDMI, DisplayPort, USB-A og USB-C. Sistnevnte port kan også levere strøm til visse enheter, eksempelvis en bærbar PC.

Per i dag er Razers skjerm bare å finne utstilt på CES-messa i Las Vegas, men skal i det minste finne veien til det amerikanske og kanadiske markedet i løpet av året. Veiledende pris er satt til 700 dollar.

Razer Blade 15 får GeForce RTX innabords

  Foto: Razer

En annen nyhet fra samme leir er at den bærbare Razer Blade 15 får Nvidias nye RTX-teknologi innabords, da i form av RTX 2060, RTX 2070 og RTX 2080. De to sistnevnte har Max-Q-design og skal være verdens minste 15,6-tommers spillbærbare.

Uansett har alle 16 GB RAM og en sekskjernet Intel Core i7-8750H innabords.

I første omgang vil Razer Blade 15 med RTX 20-serien bli tilgjengelig i USA, Canada, Frankrike, Storbritannia, Tyskland og Kina. Salgsstart er 29. januar, og prislappen på disse ligger på mellom 2300 og 3000 dollar avhengig av spesifikasjoner.

Er 27 tommer for lite, sier du?
HPs ekstremskjerm er på 65 tommer >>>

(Kilde: Razer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen